- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρέσβης της Παλαιστίνης έβαλε τα κλάματα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Γάζα
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Ο πρέσβης της Παλαιστίνης έβαλε τα κλάματα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Γάζα
Με δάκρυα στα μάτια και λόγια γεμάτα αγωνία, ο πρεσβευτής της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη, Ριάντ Μανσούρ, απηύθυνε δραματική έκκληση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ζητώντας να μπει ένα τέλος στη «γενοκτονία» που, όπως είπε, πλήττει τα παιδιά της Γάζας. Ο Μανσούρ, εμφανώς συγκλονισμένος, περιέγραψε εικόνες μητέρων που θρηνούν τα άψυχα σώματα των παιδιών τους, προσπαθώντας να τις αναστήσουν με χάδια και λόγια, ζητώντας συγγνώμη. «Έχω κι εγώ εγγόνια. Ξέρω τι σημαίνουν για τις οικογένειές τους και το να βλέπεις την κατάσταση των Παλαιστινίων χωρίς να έχουμε την καρδιά να κάνουμε κάτι είναι πέρα από την αντοχή οποιουδήποτε φυσιολογικού ανθρώπου», δήλωσε με σπασμένη φωνή.
Στη συνέχεια, ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης κατηγόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας για αδράνεια απέναντι στην ανθρωπιστική καταστροφή που εκτυλίσσεται στη Λωρίδα της Γάζας. «Είναι εξωφρενικό. Πόσα ακόμα θέλετε;», ανέφερε σε οργισμένο τόνο, τονίζοντας ότι οι Παλαιστίνιοι «στερούνται νερό, τροφή, φάρμακα για τόσο καιρό και κρέμονται από μια κλωστή». Επισήμανε πως το Ισραήλ επιχειρεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι διευκολύνει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ στην πραγματικότητα «η ζωή στη Γάζα είναι αδύνατη».
Ο Μανσούρ υποστήριξε ότι αν υπήρχε πραγματική πρόθεση από την πλευρά του Ισραήλ να επιτραπεί η βοήθεια, θα άνοιγε τα περάσματα και θα συνεργαζόταν πλήρως με τον ΟΗΕ και την UNRWA. Καταλήγοντας, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι επιδιώκει την εξόντωση των Παλαιστινίων μέσω θανάτου, πείνας και καταστροφής, ώστε να εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη γη τους. «Σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε ριζωμένοι στην Παλαιστίνη περισσότερο από τις ρωμαϊκές ελιές. Δεν θα φύγουμε ποτέ. Δεν θα μαραθούμε. Θα μείνουμε στην πατρίδα μας. Κάντε κάτι. Σταματήστε αυτό το έγκλημα εναντίον του παλαιστινιακού λαού, αυτή τη γενοκτονία», κατέληξε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για πολυήμερο κύμα καύσωνα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι
Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση
Το ημιεπίσημο Fars μιλά για αναστολή διαπραγματεύσεων
«Δεν θα βρείτε χώρα να γυρίσετε» λέει ο Τραμπ στους Ιρανούς διαπραγματευτές
Του εύχεται τα καλύτερα εν μέσω φημών για σχέδια παραίτησης
Ενώ ο Τζέι Ντι Βανς δηλώνει ικανοποιημένος από την πρόοδο των συνομιλιών στην Ελβετία
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.