- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιράν: Δικαστής δολοφονήθηκε στη νότια πόλη Σιράζ, καθώς πήγαινε στη δουλειά του
Τα κίνητρα για την επίθεση που διαπράχθηκε με μαχαίρι, παραμένουν άγνωστα
Οι Αρχές του Ιράν χαρακτήρισαν τη δολοφονία «τρομοκρατική ενέργεια»
Δικαστής δολοφονήθηκε σήμερα στο Ιράν καθώς πήγαινε στη δουλειά του στη μεγάλη πόλη Σιράζ, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν οι δικαστικές αρχές. «Σήμερα το πρωί, δύο πρόσωπα επιτέθηκαν και δολοφόνησαν τον δικαστή Εχσάν Μπαγερί», διευκρίνισαν, ενώ χαρακτήρισαν τη δολοφονία «τρομοκρατική ενέργεια».
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση και ότι καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες για τον εντοπισμό των δραστών. Ο 38χρονος δικαστής Εχσάν Μπαγερί ήταν υπεύθυνος για ένα από τα δικαστήρια της Σιράζ, πόλης του Ιράν που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 840 χιλιομέτρων νότια της Τεχεράνης.
Τα κίνητρα για την ανθρωποκτονία αυτή, που διαπράχθηκε με μαχαίρι, παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές.
Πριν από τέσσερις μήνες δύο δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ιράν είχαν δολοφονηθεί στο γραφείο τους στην Τεχεράνη. Στη συνέχεια ένας οπλισμένος άνδρας είχε αυτοκτονήσει.
Στο ένα από τα θύματα, τον δικαστή Μοχαμάντ Μογχισέχ είχαν επιβάλει κυρώσεις οι ΗΠΑ το 2019 επειδή «προήδρευσε σε αναρίθμητες άδικες δίκες», σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.
Τον Απρίλιο του 2023, ένας αγιατολάχ, μέλος του Συμβουλίου Κηδεμόνων που είναι επιφορτισμένο να διορίζει, να επιβλέπει και ενδεχομένως να απομακρύνει από την εξουσία τον ανώτατο ηγέτη, τον Αλί Χαμενεΐ, είχε σκοτωθεί από πυρά στο βόρειο Ιράν.
Χθες Δευτέρα το βράδυ και πάλι στη Σιράζ αλλά σε ξεχωριστή υπόθεση, οι δυνάμεις της τάξης σκότωσαν ένοπλο ο οποίος ευθυνόταν για τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, σύμφωνα με τις ιρανικές δικαστικές αρχές.
Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί καμία πληροφορία όσον αφορά τα κίνητρα του δράστη στην υπόθεση αυτή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.