Κοσμος

Συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας για αναστολή μέρους των δασμών για 90 ημέρες

Η κοινή ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοντέινερς
Συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας για αναστολή μέρους των δασμών για 90 ημέρες © EPA / CHRISTOPHER NEUNDORF

Κοινή ανακοίνωση ΗΠΑ - Κίνας για αναστολή μέρους των δασμών για 90 ημέρες 

Οι ΗΠΑ και η Κίνα θα αναστείλουν για 90 ημέρες ένα μέρος των τιμωρητικών τελωνειακών δασμών που έχουν επιβάλει αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε εμπορικό πόλεμο εναντίον της δεύτερης παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση.

Η αναστολή των δασμών των ΗΠΑ πρόκειται να τεθεί σε ισχύ «από σήμερα μέχρι τις 14 Μαΐου», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

ΗΠΑ - Κίνα: Η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο κατέληξαν σε συμφωνία για τη μείωση των δασμών, λένε αξιωματούχοι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τη μείωση των αμοιβαίων δασμών καθώς η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο επιδιώκουν να βάλουν τέλος σ' έναν εμπορικό πόλεμο που προκαλεί αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία.

Μιλώντας έπειτα από συνομιλίες με Κινέζους αξιωματούχους στη Γενεύη, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για παύση 90 ημερών στα μέτρα και ότι οι αμοιβαίοι δασμοί θα μειωθούν κατά 115%.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άλμα 3% μετά την ανακοίνωση για τη συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας για την αναστολή για 90 ημέρες της επιβολής των τελωνειακών δασμών. Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σημείωσε επίσης άλμα 3,34%.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY