- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τζέι Ντι Βανς: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, δήλωσε την Πέμπτη (8.5) ότι η Ρωσία στις ειρηνευτικές συνομιλίες ζήτησε εδάφη που δεν έχει κατακτήσει με την εισβολή της στην Ουκρανία. Ο Λευκός Οίκος φέρεται να συνεχίζει να εκφράζει την απογοήτευσή του για τις προσπάθειές της Μόσχας να τερματίσει τον πόλεμο.
«Η Ρωσία δεν μπορεί να περιμένει να της δοθούν εδάφη που δεν έχει καν κατακτήσει ακόμα», δήλωσε ο Τζέι Ντι Βανς σε συνέντευξή του στη Μάρθα ΜακΚάλουμ του Fox News. «Και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που έχουν θέσει σε αυτό το αρχικό ειρηνευτικό σχέδιο».
Στη συνέντευξη, ο Βανς επανέλαβε δηλώσεις που έκανε στη Συνάντηση Ηγετών του Μονάχου στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη. Η Ρωσία «ζητά πάρα πολλά», είπε στη συνάντηση, και πιθανότατα θα πρέπει να κάνει παραχωρήσεις. Αλλά ο Βανς είπε στη ΜακΚάλουμ την Πέμπτη ότι οι υπερβολικές απαιτήσεις της Μόσχας έχουν νόημα επειδή η Ρωσία πιστεύει ότι κερδίζει τον πόλεμο. «Γνωρίζαμε ότι η πρώτη προσφορά των Ρώσων θα ήταν υπερβολική, γνωρίζαμε ότι θα ζητούσαν περισσότερα από όσα ήταν λογικό να δώσουν, έτσι λειτουργούν συχνά οι διαπραγματεύσεις», είπε. «Δεν με ενοχλεί αυτό. Αυτό που θα με ενοχλούσε είναι αν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι Ρώσοι δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με καλή πίστη».
Οργή από τον Λευκό Οίκο
Σε αυτή την περίπτωση, είπε ο Βανς, ο Λευκός Οίκος θα αποχωρούσε από τον ρόλο του ως μεσολαβητής. Αφού αρχικά επικέντρωσε την οργή του Λευκού Οίκου κυρίως στην Ουκρανία, στις προσπάθειές του να μεσολαβήσει για μια ειρηνευτική συμφωνία, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τις τελευταίες εβδομάδες έχει δείξει απογοήτευση για την έλλειψη κινητοποίησης που προέρχεται από τη Ρωσία.
Τον Απρίλιο, ο πρόεδρος ανησυχούσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να «με παρασύρει» και άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να επιβάλει κυρώσεις ως απάντηση. Ο Τραμπ στο Truth Social την Πέμπτη ζήτησε, «ιδανικά», μια 30ήμερη εκεχειρία μεταξύ των δύο χωρών, με την απειλή περαιτέρω κυρώσεων εάν δεν τηρηθεί. Αλλά ο Βανς δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Λευκός Οίκος επικεντρώνεται σε μια μακροπρόθεσμη διευθέτηση.
«Το γεγονός ότι οι Ρώσοι προσφέρουν ένα ειρηνευτικό σχέδιο, αυτό είναι μια σημαντική πρόοδος. Το γεγονός ότι οι Ουκρανοί προσφέρουν μια συγκεκριμένη πρόταση, αυτό είναι μια σημαντική πρόοδος. Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε αυτές τις πλευρές λίγο πιο κοντά για να επιτύχουμε μια διαρκή ειρήνη», είπε ο Βανς. «Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό μέχρι να αποφασίσουμε ότι τελικά δεν μπορούμε να σημειώσουμε περαιτέρω πρόοδο».
Πηγή: Politico
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.