- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Βρετανίας για τους δασμούς ανακοίνωσε ο Τραμπ
Η κοινή ανακοίνωση με τον Κιρ Στάρμερ
Εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Βρετανία στον απόηχο των δασμών ανακοίνωσε από το Οβάλ Γραφείο ο Ντόναλντ Τραμπ
Εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Βρετανία στον απόηχο των δασμών ανακοίνωσε από το Οβάλ Γραφείο ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαιώνει την «αμοιβαιότητα και τη δικαιοσύνη» που πιστεύει ότι είναι απαραίτητες για το διεθνές εμπόριο.
Η συμφωνία θα περιλαμβάνει αμερικανικές εξαγωγές δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού βόειου κρέατος, της αιθανόλης και άλλων γεωργικών προϊόντων, είπε ο Τραμπ.
Παράλληλα, «επιταχύνεται η παρακολούθηση των αμερικανικών προϊόντων μέσω μιας τελωνειακής διαδικασίας, έτσι ώστε οι εξαγωγές μας να περνούν από μια πολύ, πολύ γρήγορη διαδικασία έγκρισης και να μην υπάρχει γραφειοκρατία» σημείωσε.
Στη συνέχεια είπε ότι η συμφωνία θα φέρει το Ηνωμένο Βασίλειο σε ευθυγράμμιση οικονομικής ασφάλειας με τις ΗΠΑ.
Ο Κιρ Στάρμερ χαιρέτισε τη νέα συμφωνία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ηνωμένων Πολιτειών ως ένα σημαντικό ορόσημο, χαρακτηρίζοντάς την «μια απίστευτη πλατφόρμα για το μέλλον».
Αποτίοντας φόρο τιμής στην αμερικανική διαπραγματευτική ομάδα, ο Στάρμερ τόνισε τον συμβολικό χαρακτήρα της συμφωνίας, καθώς έρχεται ανήμερα της 80ής επετείου της Ημέρας της Νίκης στην Ευρώπη (VE Day). Υπενθύμισε ότι περίπου την ίδια ώρα πριν από 80 χρόνια, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε ανακοινώσει τη νίκη στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ.
Ο Στάρμερ επισήμανε τη διαχρονική στενή συνεργασία των δύο χωρών, ιδίως στους τομείς της άμυνας και της ανταλλαγής πληροφοριών, και πρόσθεσε ότι πλέον η συνεργασία αυτή επεκτείνεται και στο εμπόριο και την οικονομική πολιτική. Επεσήμανε ακόμη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ είναι οι μόνες χώρες με τεχνολογικούς τομείς που ξεπερνούν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, υποδεικνύοντας τη δύναμη της καινοτομίας και της τεχνολογικής συνεργασίας τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Το σχέδιο αποκάλυψε στο Νταβός ο Στιβ Γουίτκοφ
Έντονες αντιδράσεις για την υπόθεση
Φίλος του κατέβαλε εγγύηση 200.000 φράγκων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.