- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τζεφ Μπέζος: Πουλά μετοχές της Amazon αξίας έως 4,75 δισ. δολαρίων μέσα στον επόμενο χρόνο
Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μειώνει τη συμμετοχή του στον τεχνολογικό κολοσσό
Ο Τζεφ Μπέζος θα πουλήσει μετοχές της Amazon αξίας έως 4,75 δισ. δολάρια μέσα στον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με σχέδιο εκποίησης 25 εκατ. μετοχών.
Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ετοιμάζεται να πουλήσει μετοχές της εταιρείας αξίας έως 4,75 δισ. δολαρίων μέσα στον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με ρυθμιστική δήλωση που κατατέθηκε την Παρασκευή.
Ο Τζεφ Μπέζος, πρώην διευθύνων σύμβουλος και νυν εκτελεστικός πρόεδρος της Amazon σχεδιάζει να εκποιήσει έως 25 εκατομμύρια μετοχές έως τις 29 Μαΐου 2026, μέσω προγραμματισμένης εμπορικής συμφωνίας.
Η αξία αυτού του πακέτου υπολογίζεται σε περίπου 4,75 δισ. δολάρια με βάση την τιμή κλεισίματος της Πέμπτης. Η κίνηση αυτή ακολουθεί την περσινή πώληση μετοχών της Amazon από τον Μπέζος, ύψους 13,4 δισ. δολαρίων.
Ο Τζεφ Μπέζος σχεδιάζει να πουλήσει έως 25 εκατομμύρια μετοχές
Ο Μπέζος είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, με εκτιμώμενη περιουσία 212 δισ. δολαρίων. Πρώτος στη λίστα παραμένει ο Έλον Μασκ, επικεφαλής της Tesla, με 332 δισ. δολάρια.
Η ανακοίνωση έγινε λίγες μόλις ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2025. Τα έσοδα της Amazon αυξήθηκαν κατά 9% και ανήλθαν στα 155,7 δισ. δολάρια, με κέρδη 17,1 δισ. δολάρια.
Ανησυχίες για τις επιπτώσεις των δασμών Τραμπ
Ωστόσο, η μετοχή της εταιρείας σημείωσε πτώση στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, λόγω ανησυχιών για τις επιπτώσεις των δασμών του Ντόναλντ Τραμπ στις εισαγωγές.
Ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζάσι, δήλωσε ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς και πότε θα σταθεροποιηθούν τα μέτρα περί δασμών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της χαμηλής τιμολόγησης και της ευρείας γκάμας προϊόντων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν αναφορές πως η Amazon επεξεργαζόταν ιδέα να ενημερώνει τους πελάτες της για το κόστος που προκαλούν οι δασμοί Τραμπ κατά την αγορά προϊόντων – ιδέα που τελικά απορρίφθηκε.
Ο Μπέζος και ο Τραμπ είχαν αμφιλεγόμενη σχέση στο παρελθόν. Ωστόσο, ο Μπέζος παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του προέδρου νωρίτερα φέτος και δώρισε 1 εκατ. δολάρια στο ταμείο της εκδήλωσης.
Επίσης, η εφημερίδα Washington Post, την οποία κατέχει ο Μπέζος, επέλεξε να μην υποστηρίξει κανέναν υποψήφιο στις τελευταίες εκλογές, κάτι που δεν είχε συμβεί εδώ και πάνω από 30 χρόνια.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.