- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ντόναλντ Τραμπ αστειεύτηκε ότι θα ήθελε να γίνει ο επόμενος Πάπας
Τι δήλωσε για το Κονκλάβιο και τον επόμενο Πάπα
Ο Ντόναλντ Τραμπ αστειεύτηκε ότι θα ήθελε να γίνει ο επόμενος Πάπας - Τι δήλωσε για το Κονκλάβιο και τον επόμενο Πάπα
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, προκάλεσε αίσθηση με χιουμοριστικό του σχόλιο αναφορικά με τη διαδοχή του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα σε ηλικία 88 ετών. Μιλώντας στους δημοσιογράφους την Τρίτη, ο Τραμπ, ερωτηθείς για το ποιον θα ήθελε να δει ως επόμενο ποντίφικα, δήλωσε αστειευόμενος: «Εγώ θα ήθελα να γίνω πάπας. Αυτή θα ήταν η πρώτη μου επιλογή».
Ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντως, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει συγκεκριμένες προτιμήσεις για τον διάδοχο του θρησκευτικού ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας. Ωστόσο, ανέφερε ως πιθανή επιλογή έναν καρδινάλιο από τη γενέτειρά του, τη Νέα Υόρκη: «Έχουμε έναν καρδινάλιο που προέρχεται από ένα μέρος που λέγεται Νέα Υόρκη, ο οποίος είναι πολύ καλός. Θα δούμε τι θα γίνει».
Ο καρδινάλιος στον οποίο αναφερόταν είναι ο Τίμοθι Ντόλαν, αρχιεπίσκοπος Νέας Υόρκης, ο οποίος, παρότι είναι γνωστός στους εκκλησιαστικούς κύκλους, δεν συγκαταλέγεται στα ονόματα που θεωρούνται φαβορί για τον παπικό θρόνο. Αντιθέτως, στη σχετική λίστα εμφανίζεται ο καρδινάλιος Τζόζεφ Τόμπιν, αρχιεπίσκοπος του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ.
I was excited to hear that President Trump is open to the idea of being the next Pope. This would truly be a dark horse candidate, but I would ask the papal conclave and Catholic faithful to keep an open mind about this possibility!
— Lindsey Graham (@LindseyGrahamSC) April 29, 2025
The first Pope-U.S. President combination has… pic.twitter.com/MM9vE5Uvzb
Ο Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια παραβρέθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Ρώμη για την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος ήταν ο πρώτος ποντίφικας από τη Λατινική Αμερική. Οι σχέσεις του Τραμπ με τον εκλιπόντα πάπα υπήρξαν συχνά τεταμένες, καθώς είχαν ανταλλάξει επικριτικές δηλώσεις, με επίκεντρο κυρίως τη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ και τις συνεχείς προσπάθειες απέλασης μεταναστών από τον Ρεπουμπλικανό ηγέτη.
Πλέον, 133 καρδινάλιοι από όλο τον κόσμο ετοιμάζονται να συγκληθούν στο κονκλάβιο για να εκλέξουν τον νέο ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας, χωρίς μέχρι στιγμής να διαφαίνεται κάποιο αδιαμφισβήτητο φαβορί. Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, σε μια περίοδο όπου η Εκκλησία καλείται να αντιμετωπίσει σύνθετες προκλήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Λόγω της κατακερματισμένης ηγεσίας της Τεχεράνης
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.