- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
«Ποιος θα τυπώνει εφημερίδες σε 10 χρόνια;» - Ο Πιρς Μόργκαν σχολιάζει την κυριαρχία του YouTube στα Media
Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα παραδοσιακά Μίντια
«Ποιος θα τυπώνει εφημερίδες σε 10 χρόνια;» - Ο Πιρς Μόργκαν σχολιάζει την κυριαρχία του YouTube στα Media - Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα παραδοσιακά Μίντια
Ο κόσμος των μέσων ενημέρωσης βιώνει μια «ριζική αλλαγή», με ορισμένους παραδοσιακούς τίτλους να εξαφανίζονται, προβλέπει ο Πιρς Μόργκαν, σημειώνοντας ότι σύντομα ορισμένα κανάλια στο YouTube θα έχουν την ίδια επιρροή με τα παραδοσιακά τηλεοπτικά δίκτυα.
Ο παρουσιαστής και πρώην αρχισυντάκτης εφημερίδας, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις για χρηματοδότηση με στόχο την επέκταση της παρουσίας του στο YouTube, εκτιμά πως όλο και περισσότερες γνωστές προσωπικότητες των media θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του, καθώς οι συνήθειες του κοινού αλλάζουν ραγδαία.
Πιρς Μόργκαν: «Ποιος θα τυπώνει εφημερίδες σε 10 χρόνια»
«Θα είναι σαν τη μετάβαση της μουσικής από το βινύλιο στην ψηφιακή μορφή», σχολιάζει. «Οι άνθρωποι πίστευαν ότι θα πάρει καιρό, αλλά τελικά συνέβη πολύ γρήγορα. Ορισμένες εφημερίδες απλώς δεν θα υπάρχουν στο μέλλον. Ποιος θα τυπώνει ακόμη εφημερίδες σε 10 χρόνια; Κοιτάξτε τι κάνουν οι νέοι – δεν βλέπω κανέναν κάτω των 45 να αγοράζει έντυπη εφημερίδα. Αν δεν ακούσουν αυτό το ρολόι που χτυπά δυνατά, θα βρεθούν προ εκπλήξεως. Τώρα είναι η ώρα να ξυπνήσουν».
Ο Μόργκαν έχει πλέον αποκτήσει τα δικαιώματα του καναλιού του στο YouTube, Piers Morgan Uncensored, το οποίο αποδέσμευσε από τον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοκ μετά τη λήξη ενός συμβολαίου ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών σε τρία χρόνια. Παρότι παραδέχεται ότι η μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο υπήρξε «μαθησιακή εμπειρία», δηλώνει ενθουσιασμένος με τη δυναμική της πλατφόρμας, λόγω της ευελιξίας και του χαμηλού κόστους παραγωγής. Όπως λέει, η απόφασή του να στραφεί πλήρως στο YouTube επηρεάστηκε από τα παιδιά του, που βλέπουν αποκλειστικά περιεχόμενο στην πλατφόρμα, με εξαίρεση τα αθλητικά γεγονότα.
«Μέχρι πριν έναν χρόνο, παρουσιαζόμουν σε ένα παραδοσιακό δελτίο ειδήσεων στις 8 το βράδυ. Ήταν ένας ακριβός και ξεπερασμένος τρόπος να μιλήσω σε παγκόσμιο κοινό, κάτι που τώρα κάνω πιο φτηνά, πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερη διάρκεια».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκατοντάδες σχολεία υπό κατάληψη
Ο πρόεδρος του σχολείου δήλωσε ότι οι κερκίδες ελέγχονται και ότι θα γίνει δεύτερη επιθεώρηση μετά το ατύχημα
Tα πλάνα προκάλεσαν συζητήσεις και έντονες αντιδράσεις για τη συμπεριφορά του διανομέα
Αμφισβητείται η αμεροληψία της Λετίσια Τζέιμς λόγω δηλώσεων στήριξης προς την καταγγέλλουσα
Τα σχολικά κτίρια, οι ώρες μαθημάτων και η απουσία εκπαιδευτικών
Έρευνα για την κίνηση της ευρωβουλευτή σε έκθεση για τα θύματα της 7ης Οκτωβρίου
Ο πρώτος ακροδεξιός πρόεδρος κρατιδιακού κοινοβουλίου μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τον Αμερικανό πρόεδρο για επικίνδυνη ρητορική
Δύο ακόμη παιδιά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση
Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν ζημιές σε σπίτια και υποδομές
Επλήγη και δεύτερο εμπορικό πλοίο στη βουλγαρική ΑΟΖ
Παραμένει διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση
Τα σκάνδαλα διαφθοράς που πιέζουν την κυβέρνηση και το στεγαστικό
«Δεν είχε νόημα να προσπαθώ να αγοράσω ελευθερία για τον μελλοντικό μου εαυτό»
Ο 80χρονος Άουγκουστ Χάνινγκ κατηγορείται για διαρροή κρατικών μυστικών και συνεργασία με ξένη υπηρεσία
Η ιστορία πίσω από το «πρόσωπο» των μαθητικών κινητοποιήσεων
Πώς η αδελφότητα Chi Pai του Κορνέλ φέρνει στο προσκήνιο τις πρακτικές του παλαιότερου θεσμού εντός των αμερικανικών πανεπιστημίων
Οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση
Πώς ξεκίνησε η «εθνική κρίση» - Τουλάχιστον 200 τραυματισμοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.