- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μαχμούντ Αμπάς ζητά από τη Χαμάς να ελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα
«Ο λαός μας πληρώνει το τίμημα, όχι το Ισραήλ», δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζητεί από τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα της στην Παλαιστινιακή Αρχή
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε σήμερα από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους που εξακολουθεί να κρατά στη Λωρίδα της Γάζας.
«Η Χαμάς έδωσε στην εγκληματική δύναμη κατοχής προσχήματα για να διαπράξει τα εγκλήματά της στη Λωρίδα της Γάζας, με πιο προφανές (από τα προσχήματα αυτά) την κράτηση των ομήρων», δήλωσε ο Μαχμούντ Αμπάς σε συνεδρίαση στη Ραμάλα.
«Εγώ είμαι που πληρώνω το τίμημα, ο λαός μας πληρώνει το τίμημα, όχι το Ισραήλ (...) Απελευθερώστε τους», σημείωσε.
Σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο Αμπάς ζήτησε επίσης από τη Χαμάς να παραχωρήσει την ευθύνη για τη Λωρίδα της Γάζας, να παραδώσει τα όπλα της στην Παλαιστινιακή Αρχή και να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα.
Η Χαμάς έχει αρνηθεί αιτήματα τους τελευταίους μήνες από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να παραδώσει τα όπλα της.
Ο Αμπάς έκανε τις δηλώσεις αυτές σε ομιλία του στη διάρκεια συνεδρίασης στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης κατά την οποία αναμένεται να ορίσει έναν διάδοχο στο πλαίσιο των προσπαθειών να ανταποκριθεί στις διεθνείς αμφιβολίες όσον αφορά τη βιωσιμότητα της Παλαιστινιακής Αρχής σε μια κρίσιμη στιγμή για την περιοχή.
«Η Χαμάς πρέπει να παραδώσει την ευθύνη για τη Γάζα και να παραδώσει τα όπλα της στην ευθύνη της Παλαιστινιακής Αρχής και να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα», σημείωσε ο Αμπάς.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής έχει επικρίνει την υπό την ηγεσία της Χαμάς επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023, η οποία, όπως είπε, έδωσε στο Ισραήλ πρόσχημα για να καταστρέψει τη Γάζα. Το Ισραήλ εξαπέλυσε την στρατιωτική του εκστρατεία κατά της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς.
Η Χαμάς η οποία αντιτίθεται στις προσπάθειες του Αμπάς για ειρήνευση με το Ισραήλ, τον έχει κατηγορήσει για την καταστολή των ένοπλων οργανώσεων στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη. Προς το παρόν η Χαμάς δεν έχει σχολιάσει τις νέες δηλώσεις του.
Ο Αμπάς κάλεσε επίσης τους παγκόσμιους ηγέτες να αναγκάσουν το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα, να αποσύρει τις δυνάμεις του και να τερματίσει τις ισραηλινές εποικιστικές δραστηριότητες, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη έως ότου οι Παλαιστίνιοι ιδρύσουν κράτος στα σύνορα πριν από τον πόλεμο του 1967 στη Μέση Ανατολή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.