- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
LIVE | Στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου η σορός του Πάπα Φραγκίσκου - Χιλιάδες πιστοί στο λαϊκό προσκύνημα
Πότε θα τελεστεί η κηδεία του Ποντίφικα
Πάπας Φραγκίσκος: Στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου η σορός του - Χιλιάδες πιστοί στο λαϊκό προσκύνημα - Πότε θα τελεστεί η κηδεία του Ποντίφικα
Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (23.4) η σορός του Πάπα Φραγκίσκου μεταφέρθηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το λαϊκό προσκύνημα. Χιλιάδες πιστοί αναμένεται να βρεθούν στον χώρο για να πουν το τελευταίο αντίο στον Πάπα.
Η πομπή από το παρεκκλήσι της Σάντα Μάρτα προς τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου ξεκίνησε αφού ο καρδινάλιος Κέβιν Φάρελ, ο καμερλένγκο που διευθύνει το Βατικανό μετά τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου, διάβασε μία μικρή προσευχή.
Δείτε live εικόνα από το Βατικανό
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου μέχρι την Παρασκευή
Οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνήσουν τη σορό του Πάπα Φραγκίσκου - που βρίσκεται σε ανοιχτό φέρετρο - από τις 11:00 έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, από τις 07:00 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και από τις 07:00 έως τις 19:00 την Παρασκευή.
Η κηδεία θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου (26.4) στην πλατεία μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και θα λάβουν μέρος Πατριάρχες, καρδινάλιοι, αρχιεπίσκοποι, επίσκοποι και ιερείς από όλο τον κόσμο. Ο κοσμήτορας του Κολλεγίου των Καρδιναλίων, Καρδινάλιος Τζιοβάνι Μπατίστα Ρε, θα ηγηθεί της λειτουργίας.
Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε την κήρυξη πενθήμερου πένθους για τον θάνατο του πάπα Φραγκίσκου. Οι εκδηλώσεις, παράλληλα, για την επέτειο της απελευθέρωσης της χώρας από τον φασισμό και τον ναζισμό θα πραγματοποιηθούν φέτος στις 25 Απριλίου, με πολύ πιο περιορισμένο τρόπο σε σχέση με το παρελθόν. Η κυβέρνηση Μελόνι διέθεσε 5 εκατομμύρια ευρώ για την υποδοχή των προσκυνητών και τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας, ενόψει της κηδείας του εκλιπόντα ποντίφικα, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 10 το πρωί τοπική ώρα.
Κατά την ίδια ημέρα, δεν πρόκειται να διεξαχθούν οι αγώνες ποδοσφαίρου του ιταλικού πρωταθλήματος. Για την παροχή βοήθειας στους προσκυνητές και την εγγύηση της ασφάλειας των πιστών και επισήμων που θα συρρεύσουν στην Αιώνια Πόλη, τέλος, εκτός από την αστυνομία και τους καραμπινιέρους, έχουν κινητοποιηθεί ο στρατός, με την Πολιτική Προστασία. Ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες άρχισαν ήδη να ελέγχουν την περιοχή του Τίβερη, η οποία βρίσκεται κοντά στο Βατικανό.
Για την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου, το Σάββατο στο Βατικανό, αναμένονται περίπου 200.000 πιστοί. Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, η πρόβλεψη της ιταλικής κυβέρνησης είναι ότι πρόκειται να φτάσουν στην Αιώνια Πόλη περίπου 170 ξένες αντιπροσωπείες, συμπεριλαμβανομένων πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να αφιχθεί στην ιταλική πρωτεύουσα την Παρασκευή, ενώ οι περισσότεροι ξένοι ηγέτες θα ταξιδέψουν στη Ρώμη αυθημερόν.
Μεταξύ άλλων, έχει ανακοινωθεί η παρουσία του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας, του Βρετανού πρίγκιπα Γουίλιαμ, του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, του προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και του Γερμανού προέδρου Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, όπως και του απερχόμενου καγκελάριου Όλαφ Σολτς. Ξεχωριστή θέση μεταξύ των θρησκευτικών ταγών θα έχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Αναφερόμενος στην υποδοχή θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι έγραψε στο διαδίκτυο ότι για τη χώρα του θα αποτελέσει τεράστια ευθύνη, στα πλαίσια ενός διεθνούς γεγονότος».
Διαβάστε επίσης → Πάπας Φραγκίσκος - «Ελπίδα»: Διαβάστε ένα απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.