- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στην Ουάσινγκτον η Τζόρτζια Μελόνι - Το απόγευμα η συνάντηση με τον Τραμπ
De facto διαμεσολαβήτρια με την Ευρώπη η Ιταλίδα πρωθυπουργός
Στην Ουάσινγκτον η Τζόρτζια Μελόνι - Το απόγευμα η συνάντηση με τον Τραμπ
Η Τζόρτζια Μελόνι έφτασε χθες το βράδυ (16.04) στην Ουάσινγκτον και σήμερα στις 7μ.μ. ώρα Ελλάδος θα συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίον προβλέπεται γεύμα εργασίας μιας ώρας κεκλεισμένων των θυρών.
Στη συνέχεια, θα μεταβούν στο Οβάλ Γραφείο για συζήτηση παρουσία του Τύπου, ενώ δεν προβλέπεται κοινή συνέντευξη Τύπου στο τέλος της συνάντησης.
Σε κρίσιμη στιγμή η συνάντηση Μελόνι - Τραμπ
Η Μελόνι επιδιώκει να μειώσει τις εντάσεις σχετικά με τους αμερικανικούς δασμούς στα ευρωπαϊκά προϊόντα και να τοποθετηθεί ως γέφυρα μεταξύ Ουάσινγκτον και Βρυξελλών.
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί μεταξύ της ιδεολογικής της συγγένειας με τον πρόεδρο και των δεσμών της με τους Ευρωπαίους συμμάχους, οι οποίοι έχουν επικρίνει τις αυξήσεις των δασμών του Τραμπ και την απόφασή του να αποκλείσει την ΕΕ από τις συνομιλίες με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Ενώ η Μελόνι δέχεται πιέσεις στο εσωτερικό της χώρας της για να προστατεύσει την οικονομία της Ιταλίας που βασίζεται στις εξαγωγές πρέπει επίσης να φαίνεται ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα ολόκληρου του μπλοκ των 27 χωρών της ΕΕ.
Η αιφνίδια απόφαση του Τραμπ την περασμένη εβδομάδα να διακόψει τους δασμούς για 90 ημέρες έχει μειώσει σε κάποιο βαθμό την πίεση στη Μελόνι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αισθάνεται την ανάγκη να επιστρέψει με μια συμφωνία, αλλά μάλλον να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για μια συμφωνία.
«Δεν ταξιδεύει πλέον εν μέσω μιας ανοιχτής σύγκρουσης στην οποία εμπλέκεται η ΕΕ. Πηγαίνει ως de facto μεσολαβητής», δήλωσε ο Λορέντζο Καστελάνι, πολιτικός αναλυτής στο Πανεπιστήμιο Luiss της Ρώμης.
Η Μελόνι ήταν η μόνη ηγέτιδα της ΕΕ που προσκλήθηκε στην ορκωμοσία του Τραμπ τον Ιανουάριο και η συνάντηση αυτής της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί την ημέρα πριν υποδεχθεί τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς στη Ρώμη - συνομιλίες που θα μπορούσαν να είναι κρίσιμες για την προώθηση των ιταλικών φιλοδοξιών να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις διατλαντικές σχέσεις.
Και οι δύο ηγέτες έχουν ζητήσει να καταργηθούν όλοι οι λεγόμενοι αμοιβαίοι δασμοί του Τραμπ για την ΕΕ και η Meloni αναμένεται να πιέσει για μια συμφωνία «μηδέν προς μηδέν» για τους βιομηχανικούς δασμούς μεταξύ των δύο πλευρών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.