- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Μαρίν Λεπέν: Υπό αστυνομική προστασία η δικαστής που την καταδίκασε
Δέχεται απειλές κατά της ζωής της - Κοινοποιήθηκε η διεύθυνσή της στο διαδίκτυο
Υπό αστυνομική προστασία η δικαστής που επέβαλε την ποινή στην Λεπέν, μετά από απειλές κατά της ζωής της
Η δικαστής που επέβαλε την ποινή στέρησης του δικαιώματος στο εκλέγεσθαι σε βάρος της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, έχει τεθεί υπό αστυνομική προστασία μετά τις απειλές που δέχεται κατά της ζωής της, με τη διεύθυνση της κατοικίας της να έχει κοινοποιηθεί στο διαδίκτυο, τόνισε πηγή με άμεση γνώση του θέματος.
Η διεύθυνση κατοικίας της Μπενεντίκτ ντε Περτουί – επικεφαλής σώματος εκ τριών δικαστών που έκρινε τη Μαρίν Λεπέν ένοχη για υπεξαίρεση κονδυλίων της ΕΕ και της επέβαλε πενταετή απαγόρευση υποβολής υποψηφιότητας σε δημόσιο αξίωμα – κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο μετά την ανακοίνωση της απόφασης κατά της Λεπέν τη Δευτέρα, τόνισε η πηγή.
Η ντε Περτουί βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία στο χώρο εργασίας της και στην οικία της. Η δικαστής δέχεται απειλές και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη φωτογραφία της να κυκλοφορεί στην πλατφόρμα X και σε ακροδεξιούς ιστότοπους. Η αστυνομία του Παρισιού τόνισε ότι διεξάγεται έρευνα για τις απειλές.
Οι απειλές κατά της ντε Περτουί και κατά άλλων δικαστικών αξιωματούχων που εμπλέκονται στη δίκη της Λεπέν έχουν προκαλέσει έναν προβληματισμό στη Γαλλία σχετικά με ένα λαϊκιστικό ρεύμα δυσαρέσκειας που υπονομεύει την πίστη στο δικαστικό σύστημα της χώρας.
Σχεδόν το 90% των υποστηρικτών του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός (RN) της Λεπέν πιστεύει ότι το δικαστήριο έκρινε την ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς πιο σκληρά συγκριτικά με άλλους πολιτικούς, ενώ περισσότεροι από τους μισούς Γάλλους πιστεύουν ότι η Λεπέν έτυχε μιας δίκαιης δίκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Odoxa που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
Ο Κριστόφ Σουλάρ, πρόεδρος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, δήλωσε σε συνέντευξή του στη Le Monde που δημοσιεύθηκε σήμερα ότι οι απειλές κατά της ντε Περτουί δείχνουν ότι η γαλλική δημοκρατία έχει αποδυναμωθεί και βιώνει μια «ανησυχητική στιγμή». «Η επίθεση στο δικαστικό σύστημα δεν είναι μόνο επίθεση στους δικαστές, αλλά και στα θεμέλια της δημοκρατίας μας», τόνισε ο Σουλάρ. «Σήμερα οι δικαστές δέχονται προσωπική επίθεση, ιδιαίτερα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που είναι νέο φαινόμενο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.