- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Σεισμός στη Μιανμάρ: Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να περιθάλψουν τους διασωθέντες
Δραματική η κατάσταση μετά το χτύπημα των 7,7 Ρίχτερ
«Ακόμα κι αν τους απεγκλωβίσουμε, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να τους περιθάλψουν» - Δραματική μαρτυρία για τον σεισμό στη Μιανμάρ
Διασώστες στη Μιανμάρ καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανασύρουν παγιδευμένους, ψάχνοντας ακόμα και με γυμνά χέρια κάτω από τα χαλάσματα, που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός των 7,7 Ρίχτερ. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία οι νεκροί φτάνουν τους 2.000.
Οι προσπάθειες, ωστόσο, δεν σταματούν με την απεγκλώβιση. «Προσπαθούμε να σώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε, αλλά ακόμα κι όταν καταφέρνουμε να τους μεταφέρουμε στο νοσοκομείο, δεν μπορούν να τους περιθάλψουν. Δεν υπάρχει ρεύμα, δεν υπάρχει νερό», περιέγραψε πολίτης της Μιανμάρ στο BBC.
Το πρόβλημα επιδεινώνεται από τη μεγάλη έλλειψη καυσίμων, που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία αντλιών νερού και τη μεταφορά τραυματιών.
Υπό κανονικές συνθήκες, σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί νέοι θα βοηθούσαν στις διασώσεις. Όμως, από τότε που θεσπίστηκε ο νόμος υποχρεωτικής στράτευσης τον Φεβρουάριο του 2024, πολλοί είτε έχουν εγκαταλείψει τις πόλεις είτε έχουν ενταχθεί σε αντιστασιακές ομάδες. «Αν επιστρέψουν, θα συλληφθούν. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν πολλά νέα χέρια να βοηθήσουν» εξήγησε.
Την ίδια ώρα, καθώς έπεσε η νύχτα στη Μανταλέι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ, οι δρόμοι γέμισαν με πρόχειρες σκηνές και κουβέρτες. Πολλοί κάτοικοι επέλεξαν να διανυκτερεύσουν έξω, φοβούμενοι ότι τα σπίτια τους ίσως δεν αντέξουν άλλο έναν σεισμό. «Φοβόμαστε ότι κάποια αδύναμα κτίρια μπορεί να καταρρεύσουν» δήλωσε πολίτης στον Guardian.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου και το διπλωματικό αδιέξοδο
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.