- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Aίγυπτος: Έξι νεκροί μετά από βύθιση τουριστικού υποβρυχίου - 39 διασωθέντες
Όλοι οι επιβαίνοντες ρωσικής καταγωγής
Aίγυπτος: Έξι νεκροί μετά από βύθιση τουριστικού υποβρυχίου - 39 διασωθέντες
Έξι Ρώσοι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη και 39 ξένοι τουρίστες διασώθηκαν, όταν ένα υποβρύχιο βυθίστηκε στα ανοικτά του αιγυπτιακού θέρετρου της Χουργκάντα στην Αίγυπτο, ανέφερε το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη στο Facebook, προσθέτοντας ότι κανένας επιβάτης ή πλήρωμα δεν αγνοείται ακόμη.
Το ρωσικό προξενείο στη Χουργκάντα της Αιγύπτου ανέφερε ότι στο υποβρύχιο, με την ονομασία «Sindbad», επέβαιναν 45 Ρώσοι τουρίστες εκτός από το πλήρωμα.
«Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στα ξενοδοχεία και τα νοσοκομεία της Χουργκάντα», ανέφερε το προξενείο.
Το υποβρύχιο ήταν εξοπλισμένο με μεγάλα φινιστρίνια για να μπορούν οι επιβάτες να βλέπουν τα εντυπωσιακά κοράλλια και τη θαλάσσια ζωή της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ μπορούσε να καταδυθεί σε βάθος 25 μέτρων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.
Απέχει πολύ από το σκάφος ακραίας περιπέτειας που κατέρρευσε χιλιάδες μέτρα κάτω από τον Ατλαντικό κοντά στον βυθισμένο Τιτανικό τον Ιούνιο του 2023.
Η Ερυθρά Θάλασσα είναι σημαντικός κόμβος για την κρίσιμη τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου, στην οποία οι Ρώσοι τουρίστες παίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο, ωστόσο έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά ανατροπής τουριστικών σκαφών.
Τον περασμένο Ιούνιο, ένα σκάφος βυθίστηκε αφού υπέστη σοβαρές ζημιές από τα κύματα, αν και δεν αναφέρθηκαν θύματα.
Tον Νοέμβριο, ένα τουριστικό σκάφος ανατράπηκε ενώ μετέφερε 31 τουρίστες και 13 μέλη του πληρώματος σε πολυήμερο καταδυτικό ταξίδι. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό, το οποίο επίσης αποδόθηκε στα κύματα.
Μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών κατέταξε την Αίγυπτο πρώτη στην Αφρική όσον αφορά τα έσοδα από τον τουρισμό το 2024 σε 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερδιπλάσια από τα έσοδα της Διώρυγας του Σουέζ, υπογραμμίζοντας τον ζωτικό ρόλο του τουρισμού στη διατήρηση της σκληρά δοκιμαζόμενης οικονομίας.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.