- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τεχνητή Νοημοσύνη: Ιταλική εφημερίδα δημοσίευσε το πρώτο φύλλο με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση
Οι δημοσιογράφοι έκαναν απλά ερωτήσεις
Τεχνητή Νοημοσύνη: Ιταλική εφημερίδα δημοσίευσε το πρώτο φύλλο με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση
Μια ιταλική εφημερίδα δήλωσε ότι είναι η πρώτη στον κόσμο που εκδίδει μια έκδοση που παράγεται εξ ολοκλήρου από τεχνητή νοημοσύνη.
Η πρωτοβουλία της Il Foglio, μιας συντηρητικής φιλελεύθερης εφημερίδας, αποτελεί μέρος ενός μηνιαίου δημοσιογραφικού πειράματος με στόχο να δείξει τον αντίκτυπο που έχει η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης «στον τρόπο εργασίας μας και στις μέρες μας», δήλωσε ο ιδρυτής της εφημερίδας, Τζουλιάνο Φεράρα.
«Θα είναι η πρώτη ημερήσια εφημερίδα στον κόσμο στα περίπτερα που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Ferrara. «Για τα πάντα. Για το γράψιμο, τους τίτλους, τα αποσπάσματα, τις περιλήψεις. Και, μερικές φορές, ακόμη και για την ειρωνεία». Πρόσθεσε ότι ο ρόλος των δημοσιογράφων θα περιορίζεται στο να «κάνουν ερωτήσεις [σε ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης] και να διαβάζουν τις απαντήσεις».
Το πείραμα έρχεται καθώς οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο παλεύουν με το πώς θα πρέπει να αναπτυχθεί η τεχνητή νοημοσύνη. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Guardian ανέφερε ότι το BBC News θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να προσφέρει στο κοινό πιο εξατομικευμένο περιεχόμενο.
Η πρώτη σελίδα της πρώτης έκδοσης του Il Foglio AI φέρει μια ιστορία που αναφέρεται στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, περιγράφοντας το «παράδοξο των Ιταλών Τραμπικών» και το πώς καταφέρονται εναντίον της «κουλτούρας της ακύρωσης», αλλά είτε κλείνουν τα μάτια, είτε, ακόμη χειρότερα, «πανηγυρίζουν» όταν «το είδωλό τους στις ΗΠΑ συμπεριφέρεται σαν δεσπότης μιας μπανανίας».
Στην πρώτη σελίδα υπάρχει επίσης μια στήλη με τίτλο «Πούτιν, οι 10 προδοσίες», με το άρθρο να επισημαίνει «20 χρόνια αθετημένων υποσχέσεων, σκισμένων συμφωνιών και προδομένων λόγων» από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Ρώσο πρόεδρο.
Ο Φεράρα δήλωσε ότι η Il Foglio AI αντικατοπτρίζει «μια πραγματική εφημερίδα» και είναι προϊόν «ειδήσεων, συζητήσεων και προκλήσεων». Αλλά είναι επίσης ένα πεδίο δοκιμών για να δείξει πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει η τεχνητή νοημοσύνη «στην πράξη», βλέποντας παράλληλα ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην παραγωγή μιας καθημερινής εφημερίδας με την τεχνολογία και τα ερωτήματα «που είμαστε αναγκασμένοι να θέσουμε στον εαυτό μας, όχι μόνο από δημοσιογραφικής φύσης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φέρεται να είχε λάβει έγκριση για να διασχίσει τα Στενά του Ορμούζ
Νέες απειλές από το Ιράν για χτυπήματα σε αραβικά κράτη
Αν και κατέλαβε έδρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο η υπόθεση πήρε διαστάσεις
Το χρονικό της υπόθεσης
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Λόγω της κατακερματισμένης ηγεσίας της Τεχεράνης
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.