- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πακιστάν: Εν εξελίξει ομηρία σε τρένο από αυτονομιστές τρομοκράτες
Προέρχονται από την περιοχή του Μπαλουχιστάν
Πακιστάν: Εν εξελίξει ομηρία σε τρένο από αυτονομιστές τρομοκράτες
Τρόμοκρατές πήραν ομήρους 35 επιβάτες μετά από επίθεση σε τρένο στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, ενώ σχεδόν 350 άλλοι επιβάτες πιστεύεται ότι είναι ασφαλείς, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία την Τρίτη.
Ο Απελευθερωτικός Στρατός των Βελούχων στο Πακιστάν, μια αυτονομιστική οργάνωση, δήλωσε ότι έχει συνολικά 182 ομήρους και απείλησε να τους σκοτώσει αν οι δυνάμεις ασφαλείας δεν αποχωρήσουν από την περιοχή.
Το τρένο είχε παγιδευτεί σε μια σήραγγα και ο μηχανοδηγός είχε τραυματιστεί σοβαρά, δήλωσαν οι τοπικές αρχές, η αστυνομία και οι σιδηροδρομικοί αξιωματούχοι.
«Περίπου 350 επιβάτες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σώζονται και μια αμαξοστοιχία θα φτάσει στην περιοχή όπου το τρένο δέχθηκε επίθεση», δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας της περιοχής, ο Ράνα Ντιλαουάρ.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν μαζική επιχείρηση», είπε, προσθέτοντας ότι έχουν αναπτυχθεί ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις.
Οι δυνάμεις ασφαλείας δήλωσαν ότι ακούστηκε έκρηξη κοντά στη σήραγγα και ότι ανταλλάσσουν πυρά με τους μαχητές σε ορεινή περιοχή.
Η BLA, η οποία επιδιώκει την ανεξαρτησία της επαρχίας Μπαλουχιστάν που συνορεύει τόσο με το Αφγανιστάν όσο και με το Ιράν, δήλωσε ότι σκότωσε 20 στρατιώτες και κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Δεν υπήρξε επιβεβαίωση του γεγονότος αυτού από τις πακιστανικές αρχές.
Η ομάδα δήλωσε ότι στους ομήρους περιλαμβάνονταν μέλη του πακιστανικού στρατού και άλλοι αξιωματούχοι ασφαλείας που ταξίδευαν με άδεια.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Πρώτη φορά που ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο εντοπίζεται σε διαδικασία ταρίχευσης
Μεταξύ αυτών και η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Αστυνομικός που επιχείρησε να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμάστηκε έντονα
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν εκτεταμένες διαρροές – Αυξανόμενος φόβος οικολογικής κρίσης
Μόνιμες οι επιπτώσεις στην υγεία του
Μια δικαστική υπόθεση κινείται σε ένα «γκρίζο» νομικό και ηθικό πεδίο
Ο Ντέιβιντ Γκρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έναν πυρηνικό όλεθρο έως το 2061
Σε περίπτωση καταδίκης προβλέπεται ποινή διά βίου φυλάκισης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.