- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Τραμπ κοινοποίησε στο Truth Social άρθρο για τη σημασία του διάδρομου IMEC και τον ρόλο Ελλάδας-Κύπρου
Τι αναφέρει το άρθρο που κοινοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ κοινοποίησε στο Truth Social άρθρο για τη σημασία του διάδρομου IMEC και τον ρόλο Ελλάδας-Κύπρου - Τι αναφέρει το άρθρο που κοινοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Με ανάρτηση στην πλατφόρμα Truth Social ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κοινοποίησε άρθρο του Breitbart News που αναφέρεται στη στρατηγική αξία του διάδρομο IMEC που θα συνδέει την Ινδία με την Ευρώπη.
Στο άρθρο που κοινοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ γίνεται ειδική αναφορά στον καθοριστικό ρόλο που θα παίξει η Ελλάδα και η Κύπρος ως «συνδετικός κρίκος» που θα ενώσει αυτές τις απόμακρες περιοχές με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω ενός «θαλασσίου διαδρόμου».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα του διάδρομο IMEC συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάρκο Ρούμπιο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ειδικότερα, στο άρθρο παρουσιάζονται οι απόψεις των ΥΦΕΞ της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίοι συνομίλησαν με τον διευθυντή του γραφείου του Breitbart News στην Ουάσιγκτον Μάθιου Μπόιλ κατά τη διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε το Φόρουμ των Δελφών σε συνεργασία με το HALC στην αμερικανική πρωτεύουσα. Σε αυτό το πλαίσιο, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου υποστήριξε ότι όλα τα κομμάτια για τη δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου βρίσκονται στη θέση τους.
«Είναι το σχήμα «3+1», που περιλαμβάνει την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ελλάδα, και τις ΗΠΑ. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ, η στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ινδίας, μαζί με τις άριστες σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο. Οπότε όλες τα κομμάτια του παζλ βρίσκονται στη θέση τους, και η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να χρησιμεύσουν ως ο συνδετικός κρίκος που θα ενώσει αυτό το μέρος του κόσμου με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω ενός διαδρόμου που παρέχει πολιτική σταθερότητα, οικονομικό άνοιγμα επειδή αυτή είναι μια ελεύθερη αγορά -είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης- και μια πολύ ισχυρή συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Τέλος, στο άρθρο του Breitbart News σημειώνεται ότι οι υφυπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου εξέφρασαν αισιοδοξία για την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα προωθήσει την οικονομική συνεργασία και τις ειρηνευτικές συμφωνίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.