- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ κοινοποίησε στο Truth Social άρθρο για τη σημασία του διάδρομου IMEC και τον ρόλο Ελλάδας-Κύπρου
Τι αναφέρει το άρθρο που κοινοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ κοινοποίησε στο Truth Social άρθρο για τη σημασία του διάδρομου IMEC και τον ρόλο Ελλάδας-Κύπρου - Τι αναφέρει το άρθρο που κοινοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Με ανάρτηση στην πλατφόρμα Truth Social ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κοινοποίησε άρθρο του Breitbart News που αναφέρεται στη στρατηγική αξία του διάδρομο IMEC που θα συνδέει την Ινδία με την Ευρώπη.
Στο άρθρο που κοινοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ γίνεται ειδική αναφορά στον καθοριστικό ρόλο που θα παίξει η Ελλάδα και η Κύπρος ως «συνδετικός κρίκος» που θα ενώσει αυτές τις απόμακρες περιοχές με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω ενός «θαλασσίου διαδρόμου».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα του διάδρομο IMEC συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάρκο Ρούμπιο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ειδικότερα, στο άρθρο παρουσιάζονται οι απόψεις των ΥΦΕΞ της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίοι συνομίλησαν με τον διευθυντή του γραφείου του Breitbart News στην Ουάσιγκτον Μάθιου Μπόιλ κατά τη διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε το Φόρουμ των Δελφών σε συνεργασία με το HALC στην αμερικανική πρωτεύουσα. Σε αυτό το πλαίσιο, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου υποστήριξε ότι όλα τα κομμάτια για τη δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου βρίσκονται στη θέση τους.
«Είναι το σχήμα «3+1», που περιλαμβάνει την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ελλάδα, και τις ΗΠΑ. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ, η στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ινδίας, μαζί με τις άριστες σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο. Οπότε όλες τα κομμάτια του παζλ βρίσκονται στη θέση τους, και η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να χρησιμεύσουν ως ο συνδετικός κρίκος που θα ενώσει αυτό το μέρος του κόσμου με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω ενός διαδρόμου που παρέχει πολιτική σταθερότητα, οικονομικό άνοιγμα επειδή αυτή είναι μια ελεύθερη αγορά -είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης- και μια πολύ ισχυρή συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Τέλος, στο άρθρο του Breitbart News σημειώνεται ότι οι υφυπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου εξέφρασαν αισιοδοξία για την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα προωθήσει την οικονομική συνεργασία και τις ειρηνευτικές συμφωνίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 56χρονος ηγέτης του Ιράν έχει χάσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο πόδια του
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Τέσσερις ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μίλησε μόνο γραπτώς - Και τα ερωτήματα παραμένουν
Ματωμένα πτερύγια όρκας ξεβράστηκαν σε παραλία - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Τα βίντεο εντοπίστηκαν μετά από αναφορές πολιτών και έρευνα σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.