Οι δηλώσεις Τραμπ προκάλεσαν παγκόσμιο sell-off
Ο πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ύφεσης
Οι δηλώσεις Τραμπ προκάλεσαν παγκόσμιο sell-off
Οι μετοχές παγκοσμίως σημείωσαν πτώση άνω του 2% αφού νωρίτερα άγγιξαν χαμηλό σχεδόν δύο μηνών τη Δευτέρα, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για οικονομική επιβράδυνση, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε ότι οι δασμοί του θα προκαλέσουν ύφεση.
Οι δείκτες της Wall Street διεύρυναν τις απώλειες σταδιακά καθώς η συνεδρίαση προχωρούσε. Όμως οι επενδυτές είχαν αρχίσει να αναζητούν ασφάλεια ήδη από την Κυριακή, όταν ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News μίλησε για μια «μεταβατική περίοδο», ενώ αρνήθηκε να προβλέψει αν οι δασμοί του στην Κίνα, τον Καναδά και το Μεξικό θα οδηγούσαν σε ύφεση στις ΗΠΑ.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της αγοράς επισήμαναν τα σχόλια αυτά ως βασικό λόγο για την επιφυλακτική διάθεση των επενδυτών τη Δευτέρα.
«Η διοίκηση Τραμπ φαίνεται να αποδέχεται λίγο περισσότερο την ιδέα ότι είναι εντάξει με την πτώση της αγοράς και ενδεχομένως είναι εντάξει ακόμη και με μια ύφεση προκειμένου να επιτύχουν τους ευρύτερους στόχους τους», δήλωσε ο Ρος Μέιφιλντ, στρατηγικός αναλυτής επενδύσεων στην Baird στο Λούισβιλ του Κεντάκι.
«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο κάλεσμα αφύπνισης για τη Wall Street. Υπήρχε η αίσθηση ότι ο πρόεδρος Τραμπ μετρούσε την επιτυχία του με βάση τις επιδόσεις του χρηματιστηρίου. Υπήρχε ακόμη και ένα είδος «Trump put» για να το πω έτσι. Και νομίζω ότι βλέπουμε ότι αυτό δεν ισχύει, οπότε η αγορά αρχίζει να αντανακλά αυτή την πραγματικότητα».
«Αν ο ίδιος ο ένοικος του Λευκού Οίκου δεν είναι τρομερά αισιόδοξος για τις βραχυπρόθεσμες προσδοκίες ανάπτυξης, γιατί να είναι αισιόδοξη η αγορά;», δήλωσε ο Will Compernolle, μακροστρατηγικός αναλυτής της FHN Financial.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πολιτοφυλακής και της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Καθώς επιχείρησε να δώσει στρατηγικό περίβλημα στις δηλώσεις του
Αιχμές του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου για την Ευρώπη προκάλεσαν ένταση και αιφνίδια αποχώρηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.