- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυστραλία: Ένας νεκρός και 36 τραυματίες από την καταιγίδα Άλφρεντ
Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Στο έλεος της καταιγίδας Άλφρεντ η Αυστραλία: Ένας νεκρός και 36 τραυματίες
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην Αυστραλία λόγω της καταιγίδας Άλφρεντ και άλλοι 36 τραυματίστηκαν εν μέσω διακοπών ρεύματος και κινδύνου ξαφνικών πλημμυρών.
Όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων της ανατολικής Αυστραλίας οι τραυματίες επέβαιναν σε δύο στρατιωτικά φορτηγά, που συγκρούστηκαν ενώ μετείχαν σε αποστολή βοήθειας μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε ο «Άλφρεντ».
«Ο τελευταίος απολογισμός που διαθέτω κάνει λόγο για 36 τραυματίες», δήλωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας, η οποία έστειλε ομάδες διασωστών στο σημείο, κοντά στη πόλη Λίζμορ, που βρίσκεται αντιμέτωπη με πλημμύρες, όπως και δύο ελικόπτερα. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως οι τραυματίες διακομίστηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία. Ορισμένοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε από κοινού με τον υπουργό Άμυνας.
Στο μεταξύ εντοπίστηκε σήμερα το πτώμα ενός άνδρα ηλικίας 61 ετών αφού το 4x4 όχημά του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά την ώρα που εκείνος διέσχιζε μία γέφυρα σε υπερχειλισμένο ποταμό στο βόρειο τμήμα της Νέας Νότιας Ουαλίας. Αν και κατάφερε να βγει από το όχημά του, το θύμα επιχείρησε μάταια να κρατηθεί από ένα κλαδί προτού βυθιστεί στο νερό, σύμφωνα με την αστυνομία.
Καταιγίδα Άλφρεντ: Μπλακάουτ στην ανατολική Αυστραλία
Αν και υποβαθμίστηκε σε τροπική ύφεση σήμερα το πρωί, ο « Άλφρεντ» συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους που σαρώνουν τις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας, ξεριζώνοντας δέντρα και προκαλώντας καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στο νοτιοανατολικό τμήμα του Κουίνσλαντ και το βορειοανατολικό τμήμα της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά στο Κουίνσλαντ και άλλα 42.600 στη Νέα Νότια Ουαλία βυθίστηκαν στο σκοτάδι σήμερα, όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία Energex.
Η καταιγίδα προκάλεσε ισχυρές βροχοπτώσεις με τους ποταμούς να φουσκώνουν κατά μήκος της ακτογραμμής των 400 χιλιομέτρων των δύο αυστραλιανών πολιτειών, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του Γραφείου Μετεωρολογίας της Αυστραλίας, το οποίο προειδοποιεί για τον κίνδυνο πλημμυρών.
«Οι ποταμοί άρχισαν ήδη να αντιδρούν στις ισχυρές βροχοπτώσεις, με πολυάριθμους συναγερμούς για πλημμύρες (…) να βρίσκονται σε ισχύ», επισημαίνει το Γραφείο σε ένα δελτίο Τύπου.
Αν και η καταιγίδα «άρχισε να εξασθενεί», οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για το ενδεχόμενο σφοδρών βροχοπτώσεων και ισχυρών ριπών ανέμου που θα μπορούσαν να συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο.
Αν και (ο Άλφρεντ) έχει υποβαθμιστεί, υπάρχουν πολύ σοβαροί κίνδυνοι και είναι επομένως σημαντικό οι (Αυστραλοί) να μην θεωρήσουν αυτήν την εξασθένιση ως έναν λόγο να χαλαρώσουν», προειδοποίησε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ο αντίκτυπός του θα είναι σοβαρός και θα ενταθεί τις επόμενες ώρες, ακόμα και τις επόμενες ημέρες», υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Χιλιάδες εκκενώνουν την ανατολική Αυστραλία
Περίπου 16.200 άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου 30 επιχειρήσεις διάσωσης διεξάγονται τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Αυστραλίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
«Όνειρο η παράδοση άνευ όρων» λέει ο Μασούντ Πεζεσκιάν
Οι επιχειρήσεις και το ενδεχόμενο ναρκοθέτησης του Ορμούζ
Πτήση επαναπατρισμού που ήταν προγραμματισμένη θα καθυστερήσει
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Οι συγκρούσεις στο Ιράν, το κόστος ζωής και η αντίδραση από τους καταναλωτές
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.