- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Νετανιάχου: Το πτώμα ανήκει σε γυναίκα από τη Γάζα και όχι στη Σίρι Μπίμπας
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δηλώνει ότι «η Χαμάς θα πληρώσει»
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστηρίζει ότι το πτώμα που παραδόθηκε την Πέμπτη δεν ανήκει στη Σίρι Μπίμπας, αλλά σε γυναίκα από τη Γάζα
O Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η Χαμάς παρέδωσε την Πέμπτη (20.2), πτώμα που ανήκει σε μια «γυναίκα από τη Γάζα» στη θέση αυτού της Ισραηλινής ομήρου Σίρι Μπίμπας, παραβιάζοντας τη συμφωνία εκεχειρίας.
«Με αφάνταστο κυνισμό, δεν επέστρεψαν τη Σίρι με τα μικρά παιδιά της, τα αγγελούδια, και τοποθέτησαν το πτώμα μιας γυναίκας από τη Γάζα στο φέρετρο», είπε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι το Ισραήλ θα κάνει τη Χαμάς να πληρώσει γιατί δεν παρέδωσε το πτώμα της ομήρου Σίρι Μπίμπας, όπως είχε συμφωνηθεί. «Θα ενεργήσουμε με αποφασιστικότητα για να επιστρέψει η Σίρι στην πατρίδα της μαζί με όλους τους άλλους ομήρους μας--τόσο τους ζωντανούς όσο και τους νεκρούς--και να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς θα πληρώσει το τίμημα για αυτή τη βάρβαρη και τρομακτική παραβίαση της συμφωνίας», είπε σε βιντεοσκοπημένη ανακοίνωση.
מדינת ישראל מרכינה ראש על שני ילדים קטנים, תינוקות רכים, אחים - אריאל וכפיר ביבס זכרונם לברכה, ועל עודד ליפשיץ זכרונו לברכה, ממייסדי קיבוץ ניר עוז.
— Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו (@netanyahu) February 21, 2025
שלושתם נרצחו באכזריות איומה בשבי החמאס בשבועות הראשונים של המלחמה.
האכזריות של מפלצות החמאס אינה יודעת שום גבול.
לא רק שהם חטפו… pic.twitter.com/MSglg9zNcO
Ισραήλ: «Δολοφόνησαν βάρβαρα» τα παιδιά της Σίρι Μπίμπας
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες τη Χαμάς πως «δολοφόνησε βάρβαρα» τους Αριέλ και Κφιρ Μπίμπας, τεσσάρων ετών και οκτώμισι μηνών, κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και ότι δεν παρέδωσε στο Ισραήλ χθες, Πέμπτη, το πτώμα της μητέρας τους Σίρι Μπίμπας, αλλά αυτό μιας «άγνωστης».
Η Χαμάς λέει πως ο Αριέλ και ο Κφιρ Μπίμπας, αντίστοιχα τεσσάρων ετών και 8,5 μηνών όταν απήχθησαν στο κιμπούτς Νιρ Οζ την 7η Οκτωβρίου 2023, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ. Ο πατέρας των παιδιών Γιαρντέν Μπίμπας, που απήχθη και κρατείτο χωριστά, απελευθερώθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η Χαμάς δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση μέχρι στιγμής που να απαντά στις ισραηλινές αιτιάσεις, κάτι το οποίο απειλεί να εκτροχιάσει την εύθραυστη συμφωνία εκεχειρίας που συνήφθη τον περασμένο μήνα με υποστήριξη από τις ΗΠΑ και με τη βοήθεια Καταριανών και Αιγυπτίων διαμεσολαβητών. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτή η εξέλιξη θα καθυστερήσει ή θα παρεμποδίσει την προγραμματισμένη για αύριο παράδοση έξι ομήρων ή αν θα τορπιλίσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων της δεύτερης φάσης της εκεχειρίας, που αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.