- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το X αποζημιώνει με 10 εκατ. δολάρια τον Τραμπ
Η σχεδόν διετής αναστολή του λογαριασμού του τελείωσε όταν ο Μασκ αγόρασε το μέσο
ΗΠΑ: Το X αποζημιώνει τον Τραμπ με 10 εκατ. δολάρια - Η σχεδόν διετής αναστολή του λογαριασμού του τελείωσε όταν ο Μασκ αγόρασε το μέσο
Το Χ, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στον δισεκατομμυριουχο και «υπερυπουργό» των ΗΠΑ, Έλον Μασκ, κατέληξε σε συμφωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να του καταβάλει 10 εκατ. δολάρια επειδή μπλόκαρε τον λογαριασμό του το 2021, ανέφερε χθες Τετάρτη σε άρθρο της η Wall Street Journal.
Το - τότε - Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό του Ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου λίγες ώρες αφού υποστηρικτές του επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021, θεωρώντας ότι έδρασαν έπειτα από υποκίνηση του Τραμπ.
Η αναστολή του λογαριασμού διήρκεσε σχεδόν δύο χρόνια μέχρι που ο Μασκ αγόρασε το Twitter, τον Νοέμβριο του 2022.
Ο Μασκ από πρώην υποστηρικτής του Τραμπ σε στενό σύμβουλό του
Στο μεταξύ ο Τραμπ είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Twitter και του τότε επικεφαλής του Τζακ Ντόρσι, ο οποίος έκτοτε έχει φύγει από την εταιρεία. Η προσφυγή του είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό, όμως ο Ρεπουμπλικάνος είχε ασκήσει έφεση.
Στη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής εκστρατείας ο Μασκ υποστήριξε ενεργά τον Τραμπ, προσφέροντάς του 277 εκατ. δολάρια, ενώ πλέον έχει γίνει στενός του σύμβουλος.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι δικηγόροι του Τραμπ αρχικά είχαν σκεφθεί να αποσύρουν τις κατηγορίες, προτού τελικά αποφασίσουν να καταλήξουν σε συμφωνία με το Χ.
Στα τέλη Ιανουαρίου η Meta, ιδιοκτήτρια του Facebook, δέχθηκε επίσης να αποζημιώσει τον Αμερικανό πρόεδρο, προσφέροντάς του 25 εκατ. δολάρια, επειδή είχε αναστείλει τον λογαριασμό του το 2021.
Από πέρυσι οι περισσότερες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες επιδιώκουν να αποκτήσουν καλές σχέσεις με τον Τραμπ, ο οποίος κάλεσε πολλά υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα στην τελετή ορκωμοσίας του τον Ιανουάριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.