- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ρόμπερτ Μενέντεζ: Καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκισης
Ο πρώην γερουσιαστής δεν έθεσε υποψηφιότητα στις πρόσφατες εκλογές
Ρόμπερτ Μενέντεζ: Έντεκα χρόνια φυλάκιση την υπόθεση διαφθορά
Ο Δημοκρατικός πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ καταδικάστηκε την Τετάρτη από ομοσπονδιακό δικαστήριο σε 11 χρόνια φυλάκιση για την καταδίκη του το 2024 για δωροδοκία, μεταξύ άλλων για τη λήψη ράβδων χρυσού με αντάλλαγμα να κάνει χάρες στην Αίγυπτο και σε επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ.
Πέρυσι έγινε επίσης ο πρώτος πρώην γερουσιαστής που καταδικάστηκε για δράση ως ξένος πράκτορας. O περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Σίντνεϊ Στάιν επέβαλε την ποινή φυλάκισης σε ακρόαση στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.
Ο Μενέντεζ ήταν ένας σημαίνων και επί μακρόν νομοθέτης και προσωπικότητα υψηλού προφίλ στο Δημοκρατικό Κόμμα.
Πέρασε σχεδόν 19 χρόνια εκπροσωπώντας το Νιου Τζέρσεϊ στην Ουάσινγκτον. Κρίθηκε ένοχος τον περασμένο Ιούλιο σε όλες τις κατηγορίες, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 16 κακουργήματα, μεταξύ των οποίων δωροδοκία και απάτη.
Ο Μενέντεζ παραιτήθηκε απρόθυμα από τη Γερουσία τον περασμένο Αύγουστο, διακηρύσσοντας την αθωότητά του.
Οι εισαγγελείς του γραφείου του εισαγγελέα του Μανχάταν είχαν παροτρύνει τον Στάιν να καταδικάσει τον Μενέντεζ σε 15 χρόνια φυλάκιση. Λένε ότι προωθούσε στρατιωτική βοήθεια στην Αίγυπτο, παρείχε βοήθεια στο Κατάρ και παρενέβη σε τοπικές διώξεις συμμάχων επιχειρηματιών με αντάλλαγμα δωροδοκίες που περιλάμβαναν χρυσό, μετρητά και μια Mercedes-Benz.
Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας δεν θα πρέπει να περάσει περισσότερα από δύο χρόνια πίσω από τα κάγκελα, επικαλούμενοι την ηλικία του, τις δεκαετίες δημόσιας υπηρεσίας, το φιλανθρωπικό του έργο, την αφοσίωση στην οικογένεια και την οικονομική και επαγγελματική καταστροφή του.
Η σύζυγος του Μενέντεζ, Ναντίν Μενέντεζ, επρόκειτο να δικαστεί μαζί με τον σύζυγό της για τις κατηγορίες διαφθοράς, αλλά η δίκη της αναβλήθηκε αφού οι δικηγόροι της δήλωσαν ότι χρειαζόταν θεραπεία για καρκίνο του μαστού. Η δίκη της έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαρτίου και έχει δηλώσει αθώα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.