- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρόμπερτ Μενέντεζ: Καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκισης
Ο πρώην γερουσιαστής δεν έθεσε υποψηφιότητα στις πρόσφατες εκλογές
Ρόμπερτ Μενέντεζ: Έντεκα χρόνια φυλάκιση την υπόθεση διαφθορά
Ο Δημοκρατικός πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ καταδικάστηκε την Τετάρτη από ομοσπονδιακό δικαστήριο σε 11 χρόνια φυλάκιση για την καταδίκη του το 2024 για δωροδοκία, μεταξύ άλλων για τη λήψη ράβδων χρυσού με αντάλλαγμα να κάνει χάρες στην Αίγυπτο και σε επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ.
Πέρυσι έγινε επίσης ο πρώτος πρώην γερουσιαστής που καταδικάστηκε για δράση ως ξένος πράκτορας. O περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Σίντνεϊ Στάιν επέβαλε την ποινή φυλάκισης σε ακρόαση στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.
Ο Μενέντεζ ήταν ένας σημαίνων και επί μακρόν νομοθέτης και προσωπικότητα υψηλού προφίλ στο Δημοκρατικό Κόμμα.
Πέρασε σχεδόν 19 χρόνια εκπροσωπώντας το Νιου Τζέρσεϊ στην Ουάσινγκτον. Κρίθηκε ένοχος τον περασμένο Ιούλιο σε όλες τις κατηγορίες, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 16 κακουργήματα, μεταξύ των οποίων δωροδοκία και απάτη.
Ο Μενέντεζ παραιτήθηκε απρόθυμα από τη Γερουσία τον περασμένο Αύγουστο, διακηρύσσοντας την αθωότητά του.
Οι εισαγγελείς του γραφείου του εισαγγελέα του Μανχάταν είχαν παροτρύνει τον Στάιν να καταδικάσει τον Μενέντεζ σε 15 χρόνια φυλάκιση. Λένε ότι προωθούσε στρατιωτική βοήθεια στην Αίγυπτο, παρείχε βοήθεια στο Κατάρ και παρενέβη σε τοπικές διώξεις συμμάχων επιχειρηματιών με αντάλλαγμα δωροδοκίες που περιλάμβαναν χρυσό, μετρητά και μια Mercedes-Benz.
Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας δεν θα πρέπει να περάσει περισσότερα από δύο χρόνια πίσω από τα κάγκελα, επικαλούμενοι την ηλικία του, τις δεκαετίες δημόσιας υπηρεσίας, το φιλανθρωπικό του έργο, την αφοσίωση στην οικογένεια και την οικονομική και επαγγελματική καταστροφή του.
Η σύζυγος του Μενέντεζ, Ναντίν Μενέντεζ, επρόκειτο να δικαστεί μαζί με τον σύζυγό της για τις κατηγορίες διαφθοράς, αλλά η δίκη της αναβλήθηκε αφού οι δικηγόροι της δήλωσαν ότι χρειαζόταν θεραπεία για καρκίνο του μαστού. Η δίκη της έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαρτίου και έχει δηλώσει αθώα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.