Ισραήλ: Οργή για το προπαγανδιστικό βίντεο της Χαμάς με νέες απειλές
Σε σταθερή κατάσταση οι τέσσερις Ισραηλινές που απελευθερώθηκαν μετά από 15 μήνες
Νετανιάχου και Λευκός Οίκος χαιρετίζουν την απελευθέρωση ομήρων – Οργή για βίντεο της Χαμάς με νέες απειλές
Την οργή του Ισραήλ έχει προκαλέσει το νέο βίντεο της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, το οποίο θυμίζει ταινία μικρού μήκους, στο οποίο οι όμηροι φαίνονται να ευχαριστούν για τη φιλοξενία, μιλούν για σωστή αντιμετώπιση και λαμβάνουν καδραρισμένα πιστοποιητικά και αναμνηστικά μπρελόκ.
Israeli female prisoners thank Hamas during their release today.
— Clash Report (@clashreport) January 25, 2025
They also got their release certificates. pic.twitter.com/tyIMnLUnGc
Η Χαμάς κατηγόρησε το Σάββατο το Ισραήλ ότι καθυστερεί την εφαρμογή των όρων κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, «εμποδίζοντας τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στις βόρειες περιοχές του θύλακα».
Η οργάνωση προειδοποιεί μάλιστα ότι τέτοιες καθυστερήσεις θα μπορούσαν να έχουν «επιπτώσεις» στα επόμενα στάδια της συμφωνίας. Σύμφωνα με τη συμφωνία εκεχειρίας, το Ισραήλ επρόκειτο να αποσυρθεί από μέρος του διαδρόμου Νετζαρίμ και να επιτρέψει στους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στη βόρεια Γάζα μέσω της παραλιακής οδού.
Το Ισραήλ έθεσε ως όρο για την επιστροφή των εκτοπισμένων Παλαιστινίων από το νότιο στο βόρειο τμήμα της Γάζας την απελευθέρωση μιας ομήρου, της Αρμπέλ Γεχούντ, η οποία σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της Χαμάς που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, είναι «καλά στην υγεία της».
Οι τέσσερις Ισραηλινές στρατιωτίνες που απελευθερώθηκαν, έπειτα από 15 μήνες αιχμαλωσίας στη Λωρίδα της Γάζας είναι «σε σταθερή κατάσταση» ανακοίνωσε το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκαν, κοντά στο Τελ Αβίβ, αφού υποβλήθηκαν στις πρώτες ιατρικές εξετάσεις.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή», είπε στους δημοσιογράφους η Δρ Λένα Κόρεν Φέλντμαν, η αναπληρώτρια διευθύντρια του Ιατρικού Κέντρου Ράμπιν. «Όπως θα ανέμενε κανείς, η μακρά κράτησή τους κάτω από δύσκολες συνθήκες, είναι εμφανής», πρόσθεσε η γιατρός.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε την επιστροφή των τεσσάρων γυναικών, που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023. «Είναι μια πολύ χαρούμενη στιγμή, την οποία περιμέναμε εδώ και καιρό», είπε ο Νετανιάχου μιλώντας τηλεφωνικά στους γονείς της μίας από τις πρώην ομήρους, της Λιρι Αλμπάγκ.
Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωνε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, σε συνεργασία με το Ισραήλ «για την απελευθέρωση όλων των ομήρων» που κρατούνται ακόμη στη Γάζα. Χαιρετίζοντας την απελευθέρωση των τεσσάρων γυναικών, η αμερικανική κυβέρνηση πρόσθεσε ότι στόχος της είναι «η ειρήνη σε όλη την περιοχή».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.