- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Οι Έλληνες που βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον
Ποια ήταν η μοναδική Ελληνίδα βουλευτής που έδωσε το παρών
Οι Έλληνες που βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον και η μοναδική Ελληνίδα βουλευτής που έδωσε το παρών
Δεν ήταν λίγοι οι Έλληνες που βρέθηκαν στην τελετή της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ που έγινε τη Δευτέρα (20.01.2025) στην Ουάσινγκτον.
Έτσι, λοιπόν, ανάμεσα στους ανθρώπους που βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Τραμπ σε αυτή την σημαντική για εκείνον στιγμή ήταν ο επιχειρηματίας Γιάννης Παπαλέκας, ο Θοδωρής Κυριακού και ο εκδότης και άλλοτε υποψήφιος κυβερνήτης της Λουζιάνα Γιάννης Γεωργής.
Άλλοι Έλληνες που έδωσαν το παρών στην ορκωμοσία του 47ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ήταν ο Πάνος Καμμένος με την σύζυγό του Έλενα Τζούλη.
Παρόντες ήταν και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την σύντροφό του Μαρία Σάκκαρη.
Ακόμη στην Ουάσινγκτον βρέθηκαν και η Μελίνα Νικολαΐδη με τον Δημήτρη Φιντιρίκο, ο Τζον Κασιμάτης, ο ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής, Γκας Μπιλιράκης.
Παρούσα ήταν και η βουλευτής της Εύβοιας με την Νέα Δημοκρατία, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, η οποία ήταν η μοναδική Ελληνίδα του Κοινοβουλίου που βρέθηκε εκεί.
Από την σημερινή μου παρουσία στην εκπομπή Κοινωνία ώρα MEGA όπου είχα την ευκαιρία να περιγράψω την εμπειρία μου από...
Posted by Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη - Βουλευτής Ευβοίας ΝΔ on Tuesday, January 21, 2025
«Έρχεται κόκκινο κύμα που θα σαρώσει τα πάντα»
Για την νέα εποχή που έρχεται στις ΗΠΑ μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, μίλησαν δύο Ελληνοαμερικανοί στην εκπομπή «Το Πρωινό». Ο Ευάγγελος Γκατζώνης, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που μένει στη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε πως έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος, όπως ο ίδιος σχολίασε, είναι σοβαρός και αθυρόστομος.
Για τον λόγο που ο Ντόναλντ Τραμπ σάρωσε στις εκλογές των ΗΠΑ, ο κ. Γκατζώνης είπε πως επί εποχής Τζο Μπάιντεν, η ακρίβεια «μαστίγωνε» σφοδρά τα νοικοκυριά των Αμερικανών.
«Έχουμε δουλέψει πολύ κλειστά με τα επιτελεία του Ντόναλντ Τραμπ και του Έλον Μασκ. Πρέπει να σας πω πως ήμουν εγγεγραμμένος και στο Δημοκρατικό κόμμα και στους Ρεπουμπλικάνους. Τα τελευταία 40 χρόνια έχω βρεθεί σε όλες τις ορκωμοσίες των προέδρων. Η διαφορά αυτών που ζήσαμε αυτό το Σαββατοκύριακο (σ.σ. ορκωμοσία Ντόναλντ Τραμπ) σε σύγκριση με τις προηγούμενες φορές, ήταν το ξέσπασμα του κόσμου για αυτά που βιώσαμε τα τελευταία 4 χρόνια.
Ήταν τα χειρότερα χρόνια που ζήσαμε στην ιστορία της Αμερικής. Αυτό που επηρέασε την εκλογή του ήταν το ότι στο σπίτι πλέον ο Αμερικάνος δεν μπορεί να ζήσει ακόμα και να βγάζει 200.000 ευρώ τον χρόνο. Μπήκανε στις ΗΠΑ πάνω από 1 εκατ. μετανάστες. Και εμείς μετανάστες είμαστε αλλά εμείς προσφέραμε στην χώρα», σχολίασε αρχικά.
«Την πρώτη φορά που συνάντησα τον Ντόναλντ Τραμπ, έφυγα από το γραφείο του γιατί έβρισε κάποιους άσχημα. Είναι πολύ αθυρόστομος και πολύ αυστηρός στη δουλειά του. Τσαντίζεται πολύ αλλά όχι φανερά. Στα παρασκήνια δεν είναι χαριτωμένος είναι αυστηρός, μην βλέπετε αυτά που κάνει στην τηλεόραση», συνέχισε.
Με έναν παρόμοιο τρόπο σχολίασε την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζόναθαν Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος Republicans Overseas.
«Σήμερα αλλάζουν πολλά πράγματα στις ΗΠΑ. Τελείωνει η woke ατζέντα, τελειώνει ο παραλογισμός. Όλα θα αλλάξουν. Είναι ένα “κόκκινο κύμα” που σάρωσε και θα σαρώνει. Όποιος δεν ακολουθήσει θα νιώσει την ανάσα του», είπε αρχικά.
«Πιστεύω στον Ντόναλντ Τραμπ γιατί δεν είναι πολιτικός απατεώνας. Ότι λέει το κάνει. Η διακυβέρνηση Μπάιντεν ήταν μία σκέτη κόλαση για τους Αμερικανούς και για όλον τον κόσμο. Ακρίβεια, καταστροφές, πείνα. Όλα αυτά τελείωνουν», συνέχισε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.