- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ισραήλ ενέκρινε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς
Πότε θα γίνουν οι πρώτες απελευθερώσεις ομήρων
Το Ισραήλ ενέκρινε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς - Πότε θα γίνουν οι πρώτες απελευθερώσεις ομήρων
Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και την επιστροφή των ομήρων στη Γάζα που ανακοινώθηκε την Τετάρτη (15.01), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Η απελευθέρωση των πρώτων ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας αναμένεται να ξεκινήσει την Κυριακή, μετά τη συμφωνία για κήρυξη εκεχειρίας στον θύλακα την οποία υπέγραψαν η Ισραήλ και η Χαμάς.
Σύμφωνα με δύο πηγές που πρόσκεινται στη Χαμάς, στην πρώτη ομάδα ομήρων που θα αφεθούν ελεύθεροι περιλαμβάνονται τρεις Ισραηλινές στρατιωτίνες.
«Τρεις Ισραηλινές στρατιωτίνες ολοκληρώνουν την πρώτη ομάδα που θα αφεθεί ελεύθερη στην πρώτη φάση της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων», επεσήμανε στο AFP από τις πηγές, ενώ διευκρίνισε ότι η συμφωνία για αυτό επετεύχθη «τις τελευταίες στιγμές (των συνομιλιών)».
Παρά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η οποία θα βάλει τέλος σε περισσότερους από 15 μήνες πολέμου, ο ισραηλινός στρατός συνέχισε τα αεροπορικά του πλήγματα εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 100 άνθρωποι να έχουν σκοτωθεί από την Τετάρτη, σύμφωνα με την υπηρεσία διάσωσης του θύλακα.
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι έπληξε περίπου «50 στόχους» σε διάστημα 24 ωρών.
Η συμφωνία, που επετεύχθη με τη μεσολάβηση του Κατάρ και των ΗΠΑ, προβλέπει μια πρώτη φάση διάρκειας έξι εβδομάδων στη διάρκεια των οποίων θα αφεθούν ελεύθεροι 33 όμηροι που κρατούνται στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου 2023 με αντάλλαγμα εκατοντάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ.
Στη διάρκεια αυτής της φάσης θα διεξαχθούν και οι διαπραγματεύσεις για το οριστικό τέλος του πολέμου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.