- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπριζίτ Μακρόν: Ο Εμανουέλ πληγώνεται από αυτά που ακούει
«Είναι πολύ δύσκολο. Αλλά δεν το λέει, το κρατάει για τον εαυτό του» - Όσα αποκάλυψε η πρώτη κυρία της Γαλλίας
Μπριζίτ Μακρόν: Ο Εμανουέλ πληγώνεται από αυτά που ακούει - Όσα αποκάλυψε η πρώτη κυρία της Γαλλίας
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάποιες φορές «πληγώνεται» από «αυτά που ακούει», αν και «του αξίζει σεβασμός», δήλωσε η σύζυγός του, Μπριζίτ, σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το κανάλι TF1.
Η πρώτη κυρία της Γαλλίας ρωτήθηκε για τη σχέση του προέδρου με τους Γάλλους, τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και την προκήρυξη εκλογών καθώς και την πρόθεσή του να ολοκληρώσει τη θητεία του.
Στην ερώτηση αν ο Εμανουέλ Μακρόν έχει «αλλάξει», η Μπριζίτ Μακρόν απάντησε: «Να έχει αλλάξει, όχι. Ας πούμε ότι, κάποιες φορές, αυτά που ακούει τον πληγώνουν. Είναι πολύ δύσκολο. Αλλά δεν το λέει, το κρατάει για τον εαυτό του. Προηγουμένως, μιλούσε ευκολότερα. Τώρα, δεν το λέει. Και αυτό, το καταλαβαίνω. Επειδή αν αξίζει ένα πράγμα ο Εμανουέλ, αυτό είναι ο σεβασμός».
▶️ Emmanuel Macron a-t-il changé ?
— TF1Info (@TF1Info) January 8, 2025
Brigitte Macron : "Changé, non. Il est… Disons que parfois, ce qu’il entend, ça le meurtrit. C’est très difficile mais il ne le dit pas. S’il y a une chose qu’Emmanuel mérite, c’est le respect." #LE13H pic.twitter.com/3bqP3RTKOM
Μπριζίτ Μακρόν: Η Ιστορία είναι αυτή που θα κρίνει αν έπρεπε να το κάνει ή όχι
Για τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης τον περασμένο Ιούνιο, ένα λάθος που το παραδέχτηκε στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, η Μπριζίτ Μακρόν σχολίασε: «Νομίζω ότι, σε τελική ανάλυση, η Ιστορία είναι αυτή που θα κρίνει αν έπρεπε να το κάνει ή όχι (…) Θα πρέπει να δούμε λίγο τη συνέχεια. Πιστεύω ότι είμαστε υπερβολικά προσηλωμένοι σ’ αυτό».
«Δεν είναι δουλειά μου να πω τι σκέφτομαι για αυτό, ποτέ δεν το είπα και δεν θα το κάνω», επέμεινε. Ωστόσο, εκτίμησε ότι η διάλυση της Εθνοσυνέλευσης είναι ένας από τους «παράγοντες άγχους» που περιπλέκουν τη ζωή των Γάλλων οι οποίοι, όπως είπε, αισθάνονται «αγχωμένοι» και «κάπως χαμένοι».
«Η καθημερινότητα είναι πολύ δύσκολη. Εκεί όπου λένε τα καλύτερα για τη Γαλλία, είναι όταν ταξιδεύω: στο εξωτερικό, η Γαλλία θεωρείται γη της αφθονίας, όπου έχουμε υγεία, εκπαίδευση, παρέχεται αρωγή, έχουμε τα πάντα» ανέφερε.
Όταν της ζητήθηκε να πει αν ο πρόεδρος θα ολοκληρώσει τη θητεία του, απέρριψε κάθε περίπτωση παραίτησής του. «Έχει πει ότι θα πάει μέχρι τέλους επειδή είναι η αποστολή που του ανέθεσαν οι Γάλλοι. Και έχει στην καρδιά του τους Γάλλους (…) Αγωνιά για τα πάντα και θέτει το μυαλό του και την καρδιά του στην υπηρεσία των Γάλλων» διαβεβαίωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Λόγω της κατακερματισμένης ηγεσίας της Τεχεράνης
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.