- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία: Πάνω από 25.000 Σύροι επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά την πτώση Άσαντ
Γραφείο μετανάστευσης δημιουργεί η Άγκυρα σε Δαμασκό και Χαλέπι
Η Τουρκία άνοιξε ξανά την πρεσβεία της στη Δαμασκό, σχεδόν μια εβδομάδα μετά την ανατροπή του Άσαντ
Περισσότεροι από 25.000 Σύροι επέστρεψαν στα σπίτια τους από την Τουρκία μετά την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ από τους τρομοκράτες του HTS, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.
Η Τουρκία φιλοξενεί σχεδόν τρία εκατομμύρια πρόσφυγες που διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε το 2011 και η παρουσία των οποίων αποτέλεσε θέμα για την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Ο αριθμός των ανθρώπων που επέστρεψαν στη Συρία τις τελευταίες 15 ημέρες ξεπέρασε τις 25.000», δήλωσε ο Αλί Γερλίκαγια στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Η Άγκυρα βρίσκεται σε στενή επαφή με τους νέους ηγέτες της Συρίας και τώρα επικεντρώνεται στην οικειοθελή επιστροφή των Σύριων προσφύγων, ελπίζοντας ότι η αλλαγή της εξουσίας στη Δαμασκό θα επιτρέψει σε πολλούς από αυτούς να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Ο Γερλίκαγια είπε ότι θα δημιουργηθεί γραφείο μετανάστευσης στην τουρκική πρεσβεία και το προξενείο στη Δαμασκό και το Χαλέπι, ώστε να τηρούνται τα αρχεία των Σύριων που επιστρέφουν.
Η Τουρκία άνοιξε ξανά την πρεσβεία της στη Δαμασκό, σχεδόν μια εβδομάδα μετά την ανατροπή του Άσαντ από δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Άγκυρα και 12 χρόνια μετά το κλείσιμο του διπλωματικού φυλάκιου νωρίς στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.
Ο Γερλίκαγια είπε ότι ένα άτομο από κάθε οικογένεια θα έχει το δικαίωμα εισόδου και εξόδου τρεις φορές από την 1η Ιανουαρίου έως τον Ιούλιο του 2025 σύμφωνα με κανονισμούς που θα εκπονηθούν κατόπιν εντολής του Ερντογάν. Οι Σύροι που επιστρέφουν στη χώρα τους θα μπορούν να πάρουν μαζί τους τα υπάρχοντα και τα αυτοκίνητά τους, πρόσθεσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Αρχές υποστηρίζουν επίσης ότι χρησιμοποίησε παράνομα αστυνομικά αρχεία
Το ρομπότ, με το όνομα Gabi, έχει ύψος περίπου 130 εκ. και φορά παραδοσιακή βουδιστική ενδυμασία
Έκθεση της ABW καταγράφει έκρηξη κατασκοπείας και δολιοφθορών από ρωσικά δίκτυα
Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο «πειρατής» των media
Η εταιρεία έχει ήδη αφαιρέσει περίπου 20.000 πτήσεις μικρών αποστάσεων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον ιδρυτή του CNN ως «έναν από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών»
Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι η μεταφορά αντιαεροπορικών συστημάτων αφήνει κενά αλλού
Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση
Πάνω από 600 αστυνομικοί συμμετείχαν σε επιχειρήσεις σε 50 τοποθεσίες
Φοβούνται επανάληψη των εικόνων καραντίνας
«Είμαστε έτοιμοι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στο Ορμούζ», λέει ο Μακρόν
Πόλεμοι, κατοχές, εμφύλιες συγκρούσεις, ξένες παρεμβάσεις, πολιτικές αποφάσεις και ιστορικά ρήγματα που δεν έμειναν μόνο στους χάρτες, αλλά άλλαξαν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων
Αξιωματούχοι της Τεχεράνης διαψεύδουν συμφωνία με την Ουάσινγκτον και μιλούν για μη ρεαλιστικές απαιτήσεις
Ο τουρίστας υποστήριξε επίσης ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου δεν παρενέβη ποτέ
Στο επίκεντρο για μια ακόμη φορά βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
Mέσω ψεύτικου επενδυτικού σχήματος
Αντιδράσεις για την αμήχανη στιχομυθία και τις αναφορές στον πόλεμο του Ιράν ενώπιον παιδιών
Υπήρξε μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της αμερικανικής τηλεοπτικής βιομηχανίας
Φον ντερ Λάιεν: «Η φτώχεια και ο αποκλεισμός είναι προκλήσεις που μπορούμε και πρέπει να ξεπεράσουμε»
Λόγω των ευρωπαϊκών κυρώσεων, το ρωσικό περίπτερο θα μπορεί να λειτουργεί μόνο για λίγες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.