- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Πέφτει η δημοτικότητα του Σολτς μετά την επίθεση στο Μαγδεμβούργο
Μεταβολές στα κόμματα της χώρας και επιδείνωση της εικόνας του καγκελάριου
Στην 18η θέση ο Όλαφ Σολτς όσων αφορά στη δημοτικότητά του με ποσοστό 33,7% μετά την επίθεση στο Μαγδεμβούργο
Μικρές μεταβολές στα ποσοστά των κομμάτων δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά την επίθεση στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξακολουθεί να χάνει σε δημοτικότητα, όπως και ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς, ενώ στους χαμένους συγκαταλέγεται τώρα και η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ (SPD).
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) διατηρεί το σαφές προβάδισμά της με 31% (-0,5) και στην δεύτερη θέση φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 19,5% και χωρίς μεταβολή στα ποσοστά της. Ακολουθούν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Όλαφ Σολτς (SPD) με 16% (-0,5), οι Πράσινοι με 12,5% (+1), η Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW) με 8% επίσης χωρίς μεταβολή, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) στο όριο της εισόδου στην Bundestag με 5% και χωρίς μεταβολή και η Αριστερά με 3% (+0,5).
Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου INSA Χέρμαν Μπίνκερτ, τα ποσοστά αυτά δεν θα επαρκούσαν για κυβερνητικό συνασπισμό CDU/CSU – Πρασίνων, ενώ η AfD και το FDP φαίνονται να αυξάνουν τελευταία τα ποσοστά τους.
Στο ερώτημα της δημοτικότητας των πολιτικών, δημοφιλέστερος παραμένει ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους (SPD), με ποσοστό 53,4% και χωρίς μεταβολή και τον ακολουθούν ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ και ο πρωθυπουργός της Βόρειας – Ρηνανίας Βεστφαλίας Χέντρικ Βουστ.
Ο Φρίντιχ Μερτς βρίσκεται στην 6η θέση με ποσοστό 39,8% και πτωτική τάση, ενώ ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, με 33,7% και επίσης πτωτική τάση, περιορίζεται στην 18η θέση. Τον ακολουθεί η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, η οποία φαίνεται ότι σηκώνει μεγάλο μέρος του βάρους των ευθυνών για την επίθεση στην αγορά του Μαγδεμβούργου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα
Παραδέχτηκε στη κοινοβουλευτική συζήτηση το λάθος διορισμό και την άγνοια ελέγχου ασφαλείας
Για απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η εταιρεία
Έριξε το αυτοκίνητο της έξω από κλαμπ με πεζούς στο δρόμο
Το πάρκο Leinbach βρίσκεται κοντά στο Γυμνάσιο Thomas Jefferson
Η Ζιζέλ Πελικό ήταν μόνο η αρχή...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες περνούν καθημερινά περίπου 130 πλοία
Υποχρεωτικός έλεγχος συμβατότητας με την ΕΕ πριν τη Βουλή - Κίνδυνος παγώματος κονδυλίων
Έκρηξη Τραμπ για κατάρριψη F-15, με συμβούλους να τον κρατούν εκτός κρίσιμων αποφάσεων
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσωπικής συνάντησης με την ηγεσία της Τεχεράνης
Κράτη της Ευρώπης αναπτύσσουν δικές τους πλατφόρμες επικοινωνίας – Ανησυχία για ασφάλεια και εξάρτηση
Παρά την κατάρρευση της ποινικής δίωξης – Ο ηθοποιός οδηγείται σε αστική διαδικασία
Καθησυχάζει η Επιτροπή για τις αερομεταφορές, παρά την ανησυχία για τη Μέση Ανατολή
Ποιες είναι οι τρεις πόλεις από τις οποίες ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα
Στο στόχαστρο των εισαγγελέων η διακίνηση υλικού παιδικής κακοποίησης, τα deepfakes και η άρνηση του Ολοκαυτώματος
Η ναυτική επιχείρηση της Ουάσιγκτον και οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία
Όταν θέλετε να μείνετε όρθιοι όλη τη νύχτα, αλλά να γλιτώσετε το hangover
Τι ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Είχε μαζί της 55.000 πυροκροτητές βομβών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.