- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο Μαγδεμβούργο ο Όλαφ Σολτς - Κάλεσε τους Γερμανούς να συσπειρωθούν απέναντι στο μίσος
Έκκληση για ενότητα από τον καγκελάριο μετά τη φονική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Γερμανία: Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς εκφράζει τη συμπαράστασή του στα θύματα της επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαγδεμβούργο - Κάνει έκκληση για ενότητα
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πήγε σήμερα στο Μαγδεμβούργο για να εκφράσει τη συμπαράσταση και την υποστήριξή του για τα θύματα της επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και τουλάχιστον 200 να τραυματιστούν.
"Τι τρομερή πράξη είναι να τραυματίζεις και να σκοτώνεις τόσους πολλούς ανθρώπους εκεί με τέτοια βαναυσότητα", είπε από το Μαγδεμβούργο ο Όλαφ Σολτς.
"Έχουμε μάθει τώρα πως τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί", πρόσθεσε. "Σχεδόν 40 έχουν τραυματιστεί τόσο σοβαρά που πρέπει να ανησυχούμε πολύ για αυτούς".
Ο καγκελάριος κάλεσε τους Γερμανούς να συσπειρωθούν απέναντι στο μίσος.
Μαγδεμβούργο: Τους πέντε έφτασαν οι νεκροί από την επίθεση
Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση με αυτοκίνητο που έπεσε χθες Παρασκευή σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στη γερμανική πόλη Μαγδεμβούργο έφθασε τους πέντε, ενώ περισσότεροι από 200 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους σοβαρά, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Σαξονίας-Άνχαλτ Ράινερ Χάζελοφ.
Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο δράστης της επίθεσης
Υπό την επήρεια ναρκωτικής ουσίας βρισκόταν ο Ταλέμπ Α., ο φερόμενος ως δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά του Μαγδεμβούργου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, το προκαταρκτικό τεστ ήταν θετικό, αλλά λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μόνο έπειτα από την ενδελεχή εξέταση από τους ειδικούς.
Ο 50χρονος Σαουδάραβας είναι ψυχίατρος και εργαζόταν σε κλινική του Μπέρνμπουργκ, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτίως του Μαγδεμβούργου. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο, αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel, απουσίαζε πολύ συχνά από την εργασία του, επικαλούμενος ασθένεια.
Το περιοδικό αναφέρει επίσης ότι η Σαουδική Αραβία είχε ενημερώσει τρεις φορές τις γερμανικές υπηρεσίες για τον Ταλέμπ Α.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.