Kενό ασφάλειας στην αγορά του Μαγδεμβούργου εντοπίζει ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας
«Ασυνήθιστο» το προφίλ του δράστη - Γιατί ο κίνδυνος δεν αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά
Γερμανία: Για κενό ασφάλειας στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου έκανε λόγο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας μετά την επίθεση.
Για «κενό ασφάλειας» έκανε λόγο ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας στη Γερμανία Χανς-Γιάκομπ Σίντλερ από την οργάνωση Counter Extremism Project, αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον του πλήθους που βρισκόταν σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαγδεμβούργο.
Λίγο μετά τις 20:00 (ώρα Ελλάδος) ένα μαύρο αυτοκίνητο τύπου SUV και μάρκας BMW έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου της Γερμανίας, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων, ενός ενήλικου και ενός παιδιού, καθώς και τον τραυματισμό πενήντα άλλων.
Επίθεση στη Γερμανία: Σφάλμα στο θέμα της ασφάλειας
«Πρώτα από όλα, είναι περίεργο το γεγονός ότι ένα όχημα οποιουδήποτε μεγέθους μπορεί ακόμη να φτάσει σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά σε μια μεγάλη πόλη. Το γεγονός ότι μια τέτοια επίθεση ήταν επιτυχής, υποδηλώνει ένα σφάλμα στο θέμα της ασφάλειας», δήλωσε ο κ. Σίντλερ μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και περιέγραψε το περιστατικό ως έναν κίνδυνο ο οποίος είναι γνωστός και μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.
«Είτε πρόκειται για χριστουγεννιάτικη αγορά είτε για το μίλι των φιλάθλων, ο τρόπος αποτροπής μιας τέτοιας επίθεσης είναι μια κλειστή περίμετρος με οδοφράγματα από μπετόν ή βαρύ μέταλλο», τόνισε.
Τέτοια οδοφράγματα έχουν τοποθετηθεί σε πολλές αγορές στη Γερμανία μετά την πολύνεκρη επίθεση στην αγορά της Μπραϊτσάιντπλατς, στο δυτικό Βερολίνο, το 2016.
Αναφερόμενος στο προφίλ του φερόμενου ως δράστη, ο Χανς-Γιάκομπ Σίντλερ επισήμανε ότι π.χ. το γεγονός ότι είναι 50 ετών αποτελεί κάτι μάλλον ασυνήθιστο, καθώς τα τελευταία χρόνια οι επιθέσεις με ισλαμιστικό κίνητρο διαπράττονται από όλο και νεαρότερα άτομα, ακόμη και κάτω των 20 ετών, τα οποία ριζοσπαστικοποιούνται και πιο εύκολα, ακόμη και μέσω διαδικτύου.
«Η ηλικία είναι ασυνήθιστη, αλλά και η εθνικότητα είναι ασυνήθιστη», τόνισε και ανέφερε ότι η τελευταία φορά που Σαουδάραβες αναμίχθηκαν σε τρομοκρατική επίθεση ήταν το 2001, στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ένα σπάνιο βίντεο με τον Μπρους Γουίλις μοιράστηκε η σύζυγός του
Πού οφείλονται οι θάνατοι
Γέννησε το παιδί του όταν αυτός ήταν 13
Οι πρώτες απελευθερώσεις θα γίνουν από τη Δευτέρα
Οι ιδιορρυθμίες και τα επικά κατορθώματά του
Κατά παράδοση, στις ορκωμοσίες των προέδρων δεν προσκαλούνται ξένοι ηγέτες
Δεδομένου ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δείχνει να έχει την δική του ατζέντα
Είχε ζητήσει να του επιστραφεί το διαβατήριό του, προκειμένου να ταξιδέψει στις ΗΠΑ
Η υγεία της πριγκίπισσας δείχνει να βελτιώνεται
Αν όλα πάνε καλά, από τις 12:00 το πρωί της Κυριακής θα σιγήσουν τα όπλα
«Είναι πολύ δύσκολο να χάνεις το σπίτι και όλα τα υπάρχοντά σου», δήλωσε ο παίχτης του ΝΒΑ
Οι δύο άνδρες αιχμαλωτίστηκαν και μεταφέρθηκαν στον παλαιστινιακό θύλακα μαζί με άλλους 249 Ισραηλινούς και αλλοδαπούς
Συνελήφθη ο οδηγός για απόπειρα φόνου
Παρά τις φήμες η απόφαση της φαίνεται να έχει απόλυτα συμβολικό χαρακτήρα
H υπόθεση που έγινε πρωτοσέλιδο - Την απειλούσαν με φυλάκιση και πρόστιμο 150.000 ευρώ
130 σεισμοί σε 5 ώρες στη νησιωτική χώρα
Σε συνήθεια εξελίσσεται η ιατρική φροντίδα «του διαδρόμου» - Σε κρίση το σύστημα Υγείας
Η ηθοποιός δεσμεύτηκε να κάνει δωρεά ύψους 1 εκατ. δολαρίων στους πυρόπληκτους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.