- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Ο Έλον Μασκ δηλώνει ότι μόνο το ακροδεξιό κόμμα AfD μπορεί να σώσει τη Γερμανία
Παρέμβαση του δισεκατομμυριούχου στην προεκλογική εκστρατεία - Η ανάρτησή του
Έλον Μασκ: Χαρακτηρίζει σωτήρα της Γερμανίας το ακροδεξιό κόμμα AfD - Έχει εκφράσει ξανά την υποστήριξή του προς τα αντιμεταναστευτικά κόμματα της Ευρώπης
Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ο οποίος ετοιμάζεται να ενταχθεί στην κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, παρενέβη σήμερα στην προεκλογική εκστρατεία της Γερμανίας χαρακτηρίζοντας το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σωτήρα της χώρας.
«Μόνο η AfD μπορεί να σώσει τη Γερμανία», έγραψε ο Έλον Μασκ σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, του οποίου είναι ιδιοκτήτης.
Η AfD έρχεται δεύτερη στις δημοσκοπήσεις και ενδέχεται να είναι σε θέση να αποτρέψει τόσο μια κεντροδεξιά όσο και μια κεντροαριστερή πλειοψηφία, όμως τα κύρια, κεντρώα κόμματα της Γερμανίας έχουν δηλώσει πως δεν θέλουν την υποστήριξη της AfD σε εθνικό επίπεδο.
Η κορυφαία δύναμη της Ευρώπης αναμένεται να διεξαγάγει εκλογές στις 23 Φεβρουαρίου, μετά την κατάρρευση της υπό τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς κεντροαριστερής κυβέρνησης συνασπισμού.
Only the AfD can save Germany https://t.co/Afu0ea1Fvt
— Elon Musk (@elonmusk) December 20, 2024
Έλον Μασκ: Εκφράζει ξανά την υποστήριξή του προς το ακροδεξιό AfD
Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει ήδη εκφράσει την υποστήριξή του προς άλλα αντιμεταναστευτικά κόμματα στην Ευρώπη.
Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε πως έλαβε υπόψη την ανάρτηση του Έλον Μασκ, αλλά αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλιο στην τακτική συνέντευξη Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Ο Μασκ αναπαρήγαγε μήνυμα της δεξιάς γερμανίδας influencer Ναόμι Ζάιμπτ που επέκρινε τον Φρίντριχ Μερτς, υποψήφιο των συντηρητικών για την καγκελαρία, ο οποίος έχει άνετο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις.
Ο Μασκ είχε ήδη εκφράσει πέρυσι την υποστήριξή του προς την AfD, όταν είχε επιτεθεί στο χειρισμό της παράτυπης μετανάστευσης από τη γερμανική κυβέρνηση.
Τον περασμένο μήνα, ο Μασκ είχε ζητήσει να παυθούν ιταλοί δικαστές που είχαν αμφισβητήσει τη νομιμότητα μέτρων της κυβέρνησης για την πρόληψη της παράτυπης μετανάστευσης.
Αυτή την εβδομάδα, ο Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής του δεξιού βρετανικού κόμματος της Μεταρρύθμισης του Ηνωμένου Βασιλείου (Reform UK) και φίλος του Τραμπ, ανήρτησε μια φωτογραφία του μαζί με τον ταμία του Reform UK να συναντούν τον Μασκ στην κατοικία του Τραμπ στη Φλόριντα και είπε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Μασκ για οικονομική υποστήριξη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
«Στοπ» στις πωλήσεις των βιβλίων της στο Ην. Βασίλειο εξαιτίας της στήριξής της στην οργάνωση Palestine Action
Φόβοι για νέα άγρια επεισόδια και λεηλασίες σε καταστήματα
Ο Αμερικανός ηθοποιός, κωμικός, παραγωγός και σκηνοθέτης έκανε το ντεμπούτο του στην εκπομπή το 1999
Έντονη κινητικότητα στο παρασκήνιο για το ουκρανικό
Πώς βλέπουν την ασφάλεια η ισραηλινή δεξιά και η ισραηλινή κεντροαριστερά
Για να επιβληθούν οι νέοι κανόνες, χρειάζεται το αίσθημα της συλλογικής ανασφάλειας να είναι κυρίαρχο και αναμφισβήτητο
Το πετρελαιοφόρο θα μεταφέρει 40.000 μετρικούς τόνους ντίζελ, ενώ θα ακολουθήσουν επιπλέον φορτία
«Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν»
Πώς αποκαλύφθηκε η απίστευτη απάτη
Οι χειρισμοί του Τραμπ δεν σταματούν να προβληματίζουν τους Ευρωπαίους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Μάικλ Ο'Λίρι προειδοποιεί για κατακόρυφη άνοδο τιμών λόγω του κόστους των καυσίμων
Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του δράστη
Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.