- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τραμπ: Να καταργηθεί το ανώτατο όριο του χρέους, αλλιώς πάμε για shutdown
«Αν οι Δημοκρατικοί θέλουν να το ξεφορτωθούν, θα στηρίξω», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ
OΤραμπ είπε ότι η πλήρης απαλλαγή από το ανώτατο όριο του χρέους θα ήταν το πιο έξυπνο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει το Κογκρέσο
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να καταργήσει το ανώτατο όριο του χρέους, μια μέρα αφότου τάχθηκε κατά της συμφωνίας που επετεύχθη για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης πριν από το κλείσιμο.
Σε μια τηλεφωνική συνέντευξη στο NBC News, ο Τραμπ είπε ότι η πλήρης απαλλαγή από το ανώτατο όριο του χρέους θα ήταν «το πιο έξυπνο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει το Κογκρέσο. Θα το υποστήριζα πλήρως».
«Οι Δημοκρατικοί είπαν ότι θέλουν να το ξεφορτωθούν. Αν θέλουν να το ξεφορτωθούν, θα στηρίξω», πρόσθεσε ο Τραμπ. Ο Τραμπ είπε ότι το ανώτατο όριο του χρέους είναι μια έννοια χωρίς νόημα - και ότι κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα συνέβαινε αν κάποια μέρα παραβιαζόταν – «μια καταστροφή ή κάτι ανούσιο» διερωτήθηκε. «Δεν σημαίνει τίποτα, είναι μόνο ψυχολογικό», είπε.
Το ανώτατο όριο του χρέους είναι το όριο που θέτουν οι βουλευτές και που καθορίζει πόσα μπορεί να δανειστεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να πληρώσει τους λογαριασμούς της. Δεν επιτρέπει καμία νέα δαπάνη.
Στην έκκλησή του την Τετάρτη προς τους Ρεπουμπλικάνους να εγκαταλείψουν το διαπραγματευόμενο δικομματικό νομοσχέδιο για τις βραχυπρόθεσμες δαπάνες, ο Τραμπ ζήτησε επίσης από τους νομοθέτες να αυξήσουν το ανώτατο όριο του χρέους - κάτι που δεν ήταν καθόλου στο τραπέζι.
Το Κογκρέσο αύξησε τελευταία φορά το ανώτατο όριο του χρέους τον Ιούνιο του 2023, αναστέλλοντάς το έως την 1η Ιανουαρίου 2025. Συνήθως, το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να παρατείνει την προθεσμία χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα έκτακτα μέτρα για να κερδίσει περισσότερο χρόνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.