- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Βρετανία ανακοίνωσε βοήθεια 60 εκατομμυρίων ευρώ προς τη Συρία
Η οικονομική αυτή συνεισφορά, θα καταβληθεί κυρίως σε υπηρεσίες του ΟΗΕ
Εκατομμύρια Σύροι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια έπειτα από μια δεκαετία εμφυλίου πολέμου που κατέστρεψε μεγάλο μέρος των υποδομών της χώρας
Η βρετανική κυβέρνηση θα αποδεσμεύσει 50 εκατομμύρια στερλίνες (60,1 εκατομμύρια ευρώ) για να βοηθήσει τους «πιο ευάλωτους Σύρους» στη Συρία, τον Λίβανο και την Ιορδανία, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η πτώση του φρικτού καθεστώτος Άσαντ προσφέρει μια ευκαιρία για τον λαό της Συρίας που δίνεται μια φορά σε μια γενιά», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι. «Είμαστε δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε τον συριακό λαό καθώς χαράζει μια νέα πορεία».
Η οικονομική αυτή συνεισφορά, η οποία θα καταβληθεί κυρίως σε υπηρεσίες του ΟΗΕ, αναμένεται να «ενισχύσει επειγόντως την ανθρωπιστική βοήθεια» που παρέχεται στον συριακό πληθυσμό, ειδικότερα σε βασικά αγαθά, και να «αποκαταστήσει» τη λειτουργία βασικών υπηρεσιών, όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία.
Παράλληλα, το Λονδίνο ανακοινώνει οικονομική βοήθεια 120.000 στερλινών (144.300 ευρώ) στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), προκειμένου να στηρίξει το έργο του για την εξάλειψη των χημικών όπλων στη χώρα.
Επιπλέον, το Λονδίνο προτίθεται να «εργαστεί διπλωματικά για να συμβάλλει στην εγγύηση μιας καλύτερης διακυβέρνησης για το μέλλον της Συρίας», διαβεβαίωσε ο Ντέιβιντ Λάμι, προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό η μελλοντική συριακή κυβέρνηση να συμπεριλάβει όλα τα μέρη για την εδραίωση της σταθερότητας και του σεβασμού που αξίζει ο συριακός λαός».
Εκατομμύρια Σύροι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια έπειτα από μια και πλέον δεκαετία εμφυλίου πολέμου που κατέστρεψε μεγάλο μέρος των υποδομών της χώρας και εκτόπισε μεγάλο αριθμό πολιτών. Μερικοί από τους πολλούς Σύρους που διέφυγαν από τη χώρα επιστρέφουν από γειτονικά κράτη.
Τριάντα εκατομμύρια στερλίνες θα προσφέρουν «άμεση βοήθεια σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, στην οποία συμπεριλαμβάνονται η τροφή, η στέγη, η επείγουσα υγειονομική περίθαλψη και η προστασία για τους πιο ευάλωτους», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις.
Τα χρήματα αυτά, που θα διανεμηθούν ως επί το πλείστον μέσω των διαύλων του ΟΗΕ, θα υποστηρίξουν «αναδυόμενες ανάγκες συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης βασικών υπηρεσιών όπως το νερό, τα νοσοκομεία και τα σχολεία».
Για να βοηθηθούν οι Σύροι στις γειτονικές χώρες, 10 εκατομμύρια στερλίνες θα δοθούν στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) στον Λίβανο και 10 εκατομμύρια στερλίνες θα πάνε στην Ιορδανία μέσω του WFP και της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.