- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ιταλία: Αντιδράσεις από την απόδοση υπηκοότητας στον πρόεδρο της Αργεντινής
Ο Μιλέι έχει στενούς δεσμούς με την Τζόρτζια Μελόνι
Ιταλία: Αντιδράσεις από την απόδοση υπηκοότητας στον πρόεδρο της Αργεντινής
Η κυβέρνηση της Ιταλίας χορήγησε την ιθαγένεια στον πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέρ Μίλεϊ λόγω των ιταλικών οικογενειακών του ριζών, δήλωσε την Παρασκευή πηγή με γνώση του θέματος, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναφορές των μέσων ενημέρωσης.
Ο Μιλέι βρίσκεται στη Ρώμη για να συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και να συμμετάσχει στο ετήσιο φεστιβάλ του κόμματός της Αδελφοί της Ιταλίας το Σάββατο. Η πηγή ανέφερε ότι η κυβέρνηση έδωσε την ιταλική υπηκοότητα στην Αργεντίνο ηγέτη, αρνούμενη να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η είδηση στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προκάλεσε οργισμένη αντίδραση από ορισμένους πολιτικούς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανθρώπους που διαμαρτύρονται για τη χορήγηση ιθαγένειας στον Μίλεϊ, όταν είναι δύσκολο να την αποκτήσουν τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ιταλία.
Οι νόμοι της Ιταλίας για την ιθαγένεια βασίζονται στους δεσμούς αίματος, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και οι μακρινοί απόγονοι ενός Ιταλού υπηκόου μπορούν να αποκτήσουν ιταλικό διαβατήριο.
Από την άλλη πλευρά, οι απαιτήσεις για τους αλλοδαπούς που γεννήθηκαν στην Ιταλία ή μετανάστευσαν εκεί είναι πολύ πιο αυστηρές. Ομάδες υπέρ των μεταναστών έχουν προτείνει δημοψήφισμα για τη χαλάρωσή τους, αλλά ο δεξιός συνασπισμός της Μελόνι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε χαλάρωση.
Ο Riccardo Magi, νομοθέτης του μικρού αντιπολιτευόμενου κόμματος +Europa, δήλωσε ότι η χορήγηση ιθαγένειας στον Μίλεϊ αποτελεί πράξη «απαράδεκτης διάκρισης εις βάρος τόσων πολλών νέων ανθρώπων που θα την αποκτήσουν μόνο μετά από πολλά χρόνια».
Κατά τη διάρκεια προηγούμενου ταξιδιού του στην Ιταλία τον Φεβρουάριο, ο Milei δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι αισθάνεται «75% Ιταλός», καθώς τρεις από τους παππούδες του είχαν ιταλική καταγωγή, και ότι έχει «απίστευτο πάθος για την ιταλική όπερα».
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.