- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε τον πρόεδρο της Κίνας στην ορκωμοσία του
«Ένας πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες, δεν θα έχει νικητή», δηλώνει το Πεκίνο
Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως «τα πάει πολύ καλά» με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε στις αρχές Νοεμβρίου τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ να παραβρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του την 20ή Ιανουαρίου 2025, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο NBC News, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως «τα πάει πολύ καλά» με τον κ. Σι και πως συνομίλησαν πρόσφατα. Το δίκτυο πρόσθεσε πως δεν είναι σαφές αν ο κ. Σι αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα είναι πράγματι παρών στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο τον επόμενο μήνα. Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δεν απάντησε αμέσως όταν της ζήτησε σχόλιο το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ο κ. Τραμπ προορίζει αρκετά λεγόμενα γεράκια ως προς την πολιτική έναντι του Πεκίνου για θέσεις-κλειδιά στην υπό σχηματισμό κυβέρνησή του. Μεταξύ άλλων, ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο προαλείφεται για τον θώκο του υπουργού Εξωτερικών.
Ο μεγιστάνας επισείει την απειλή επιβολής τιμωρητικού δασμού 10% σε όλα τα κινεζικά προϊόντα αν το Πεκίνο δεν κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της διακίνησης φαιντανύλης, εξαιρετικά ισχυρού οπιοειδούς που ενοχοποιείται για δεκάδες χιλιάδες θανάτους από υπερβολική δόση στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Ανήγγειλε προεκλογικά επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς, ως ακόμη και 60%, σε συγκεκριμένα είδη κινεζικής προέλευσης, κι ακόμη βαρύτερους σε αγαθά όπως ειδικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο κ. Σι επανέλαβε τη θέση που έχει εκφράσει επανειλημμένα το Πεκίνο, κατά την οποία εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στη χώρα του και τις ΗΠΑ δεν θα ανεδείκνυε «κανέναν νικητή», αντίθετα θα ήταν επιζήμιος αμοιβαία καθώς και για την παγκόσμια οικονομία.
Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας μετά την πανδημία του νέου κορονοϊού χαρακτηρίζεται εύθραυστη σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η χώρα συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με μάλλον άτονη εσωτερική κατανάλωση, υψηλή ανεργία, ειδικά των νέων, και βαθιά κρίση στον τομέα των ακινήτων με διάρκεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.