- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συρία: Στη δημοσιότητα λίστα με βασανιστές του καθεστώτος Άσαντ
Αμοιβή δίνουν οι τζιχαντιστές σε όποιον δώσει πληροφορίες
Συρία: Κατάλογο βασανιστών υπόσχονται να δώσουν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιτές του HTS
Οι τζιχαντιστές που πλέον έχουν καταλάβει την εξουσία στη Συρία θα δώσουν στη δημοσιότητα λίστα «των ανώτατων αξιωματούχων που ενέχονται σε βασανιστήρια σε βάρος του λαού», ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής τους Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζουλάνι.
«Θα δώσουμε στη δημοσιότητα πρώτο κατάλογο που θα συμπεριλαμβάνει τα ονόματα των πλέον υψηλόβαθμων αξιωματούχων που ενέχονται σε βασανιστήρια κατά του λαού της Συρίας», ανέφερε μέσω Telegram ο επικεφαλής των τζιχαντιστών που εδώ και μερικές ημέρες χρησιμοποιεί επίσης το πραγματικό του όνομα, Άχμεντ αλ Σάρεχ.
«Θα προσφέρουμε αμοιβές σε οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες για τους ανώτερους αξιωματικούς του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας που ενέχονται σε εγκλήματα πολέμου», υποσχέθηκε.
«Θα ασκήσουμε διώξεις στους εγκληματίες πολέμου και θα ζητήσουμε να εκδοθούν από τις χώρες όπου διέφυγαν ώστε να λάβουν τη δίκαιη τιμωρία τους», συνέχισε, ενώ λιβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως πολλά πρώην στελέχη του κρατικού μηχανισμού του έκπτωτου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κατέφυγαν στη Βηρυτό, όπου έχουν προστασία της Χεζμπολάχ, βασικού συμμάχου του ανατραπέντος συριακού καθεστώτος.
«Δεσμευόμαστε να δείξουμε ανοχή έναντι αυτών τα χέρια των οποίων δεν βουτήχτηκαν στο αίμα του συριακού λαού και δώσαμε αμνηστία σε όλους όσοι είχαν στρατευτεί υποχρεωτικά», ανέφερε ακόμη ο ηγέτης της Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (HTS, ο πρώην συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα).
Συμμαχία αντικαθεστωτικών δυνάμεων με αιχμή του δόρατος τη HTS πήραν την εξουσία στη Συρία προχθές Κυριακή, ανατρέποντας τον πρώην πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, η οικογένεια του οποίου κυβέρνησε τη Συρία με σιδηρά πυγμή για πάνω από πέντε δεκαετίες.
Μετά την πτώση του προέδρου Άσαντ, αντικαθεστωτικοί και πολίτες απελευθέρωσαν κρατούμενους, ειδικά στη διαβόητη φυλακή Σαϊντνάγια, σύμβολο των ωμοτήτων του καθεστώτος. Αντάρτες είπαν εξάλλου χθες ότι βρήκαν περίπου σαράντα πτώματα με εμφανή σημάδια βασανιστηρίων στο νεκροτομείο κέντρου υγείας κοντά στη Δαμασκό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πιο σκληρή επίθεση» προανήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Truth Social
Στους 450.000 έφθασαν οι εκτοπισμένοι από τον Λίβανο
«Όσοι δεν καταθέσουν τα όπλα θα φέρουν την ευθύνη για τις συνέπειες», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Η πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου που το Τελ Αβίβ πλήττει εθνικές υποδομές του Ιράν
Απορρίφτηκε το αίτημα Τραμπ για άνευ όρων παράδοση της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ισραήλ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους κατά του Ιράν
«Εχθρό» χαρακτήρισε το Ιράν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει μετά την επίθεση στο Ιράν να στραφεί προς την Κούβα
Τα αεροσκάφη αυτά είναι ικανά να μεταφέρουν έκαστο έως 24 πυραύλους κρουζ
«Είμαστε σε αναβαθμισμένο επίπεδο ετοιμότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Από τη στιγμή που θα πάρει εντολή δράσης θα χρειαστεί πέντε ημέρες για να σηκώσει άγκυρες
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ένα τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
Αναβαθμίστηκε ο συναγερμός στα Στενά του Ορμούζ
Ύστερα από πλήγμα σε βρετανική βάση, πολλές χώρες έχουν αναπτύξει στρατιωτικά μέσα στην Κύπρο
Έντονη κριτική κατά του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ
Το Ιράν δεν είναι πια ο «νταής της Μέσης Ανατολής», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.