- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συρία: Στη δημοσιότητα λίστα με βασανιστές του καθεστώτος Άσαντ
Αμοιβή δίνουν οι τζιχαντιστές σε όποιον δώσει πληροφορίες
Συρία: Κατάλογο βασανιστών υπόσχονται να δώσουν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιτές του HTS
Οι τζιχαντιστές που πλέον έχουν καταλάβει την εξουσία στη Συρία θα δώσουν στη δημοσιότητα λίστα «των ανώτατων αξιωματούχων που ενέχονται σε βασανιστήρια σε βάρος του λαού», ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής τους Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζουλάνι.
«Θα δώσουμε στη δημοσιότητα πρώτο κατάλογο που θα συμπεριλαμβάνει τα ονόματα των πλέον υψηλόβαθμων αξιωματούχων που ενέχονται σε βασανιστήρια κατά του λαού της Συρίας», ανέφερε μέσω Telegram ο επικεφαλής των τζιχαντιστών που εδώ και μερικές ημέρες χρησιμοποιεί επίσης το πραγματικό του όνομα, Άχμεντ αλ Σάρεχ.
«Θα προσφέρουμε αμοιβές σε οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες για τους ανώτερους αξιωματικούς του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας που ενέχονται σε εγκλήματα πολέμου», υποσχέθηκε.
«Θα ασκήσουμε διώξεις στους εγκληματίες πολέμου και θα ζητήσουμε να εκδοθούν από τις χώρες όπου διέφυγαν ώστε να λάβουν τη δίκαιη τιμωρία τους», συνέχισε, ενώ λιβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως πολλά πρώην στελέχη του κρατικού μηχανισμού του έκπτωτου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κατέφυγαν στη Βηρυτό, όπου έχουν προστασία της Χεζμπολάχ, βασικού συμμάχου του ανατραπέντος συριακού καθεστώτος.
«Δεσμευόμαστε να δείξουμε ανοχή έναντι αυτών τα χέρια των οποίων δεν βουτήχτηκαν στο αίμα του συριακού λαού και δώσαμε αμνηστία σε όλους όσοι είχαν στρατευτεί υποχρεωτικά», ανέφερε ακόμη ο ηγέτης της Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (HTS, ο πρώην συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα).
Συμμαχία αντικαθεστωτικών δυνάμεων με αιχμή του δόρατος τη HTS πήραν την εξουσία στη Συρία προχθές Κυριακή, ανατρέποντας τον πρώην πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, η οικογένεια του οποίου κυβέρνησε τη Συρία με σιδηρά πυγμή για πάνω από πέντε δεκαετίες.
Μετά την πτώση του προέδρου Άσαντ, αντικαθεστωτικοί και πολίτες απελευθέρωσαν κρατούμενους, ειδικά στη διαβόητη φυλακή Σαϊντνάγια, σύμβολο των ωμοτήτων του καθεστώτος. Αντάρτες είπαν εξάλλου χθες ότι βρήκαν περίπου σαράντα πτώματα με εμφανή σημάδια βασανιστηρίων στο νεκροτομείο κέντρου υγείας κοντά στη Δαμασκό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.