- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εθνικό θέμα στη Σουηδία η φοβία υπουργού για τις μπανάνες
Το επιτελείο της επιμένει «να μην υπάρχουν ίχνη στο δωμάτιο»
Σουηδία: Η φοβία της υπουργού Πολίνα Μπράντμπεργκ για τις μπανάνες έχει γίνει εθνικό θέμα συζήτησης - Διέρρευσαν email που αποκαλύπτουν την αποστροφή της.
Η φοβία μιας υπουργού της κυβέρνησης της Σουηδίας για τις μπανάνες έχει γίνει εθνικό θέμα συζήτησης μετά τη διαρροή ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αποκάλυψαν ότι είναι τόσο έντονη η αποστροφή της, που οι βοηθοί της προσπαθούν να καθαρίσουν τα δωμάτια από το φρούτο πριν εισέλθει.
Η Πολίνα Μπράντμπεργκ, υπουργός της Σουηδίας για την ισότητα των φύλων και την επαγγελματική ζωή, έχει μιλήσει στο παρελθόν για το θέμα της με τις μπανάνες, περιγράφοντάς το ως «την πιο περίεργη φοβία στον κόσμο».
Υπουργός της Σουηδίας: «Δεν πρέπει να υπάρχουν ίχνη μπανάνας στο δωμάτιο»
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι το προσωπικό της έχει λάβει μεγάλα μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα έρθει σε επαφή με το φρούτο.
Η αλληλογραφία, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Expressen, περιλαμβάνει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το γραφείο της Σουηδέζας προέδρου τον Σεπτέμβριο, το οποίο όριζε ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν ίχνη μπανάνας στο δωμάτιο» πριν συμμετάσχει σε μια συνάντηση με έναν συνάδελφό της, λόγω «έντονης αλλεργίας».
Σύμφωνα με άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το προσωπικό της ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μπανάνες σε κανέναν από τους χώρους στους οποίους εισήλθε σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχε. «Θα ασφαλίσουμε το συνέδριο ώστε να μην υπάρχουν μπανάνες», ανέφερε η απάντηση.
Συνάδελφοι μιλούν υπέρ της Πολίνα Μπράντμπεργκ
Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, δήλωσε την Πέμπτη ότι το πρόβλημα της Μπράντμπεργκ δεν επηρέασε το κυβερνητικό της έργο.
«Σέβομαι τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικές φοβίες», είπε. «Με ενοχλεί όταν ένας σκληρά εργαζόμενος υπουργός υποβιβάζεται εξαιτίας μιας φοβίας».
Η Μπράντμπεργκ αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα στον Guardian, αλλά δήλωσε στην Expressen ότι πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο «λαμβάνει επαγγελματική βοήθεια».
Ο υπουργός Παιδείας, Γιόχαν Πέρσον, στέλεχος των Φιλελεύθερων, δήλωσε ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης με αφορμή τις αποκαλύψεις ήταν παράλογη. «Είναι μια σταθερά φιλελεύθερη πρώην εισαγγελέας. Συχνά στάθηκε στο πλευρό ευάλωτων γυναικών σε υποθέσεις. Θα έπρεπε όλοι μας να μπορούμε να επικεντρωθούμε σε αυτό», έγραψε στο X.
Μέλη της αντιπολίτευσης μίλησαν επίσης υπέρ της Μπράντμπεργκ. Η Τερέσα Καρβάλιο, εκπρόσωπος νομικής πολιτικής των Σοσιαλδημοκρατών, δήλωσε ότι έχει την ίδια φοβία. «Είχαμε πολλές σκληρές συζητήσεις για τις συνθήκες εργασίας, αλλά σε αυτό το θέμα είμαστε ενωμένοι απέναντι σε έναν κοινό εχθρό», έγραψε.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε περίπτωση καταδίκης προβλέπεται ποινή διά βίου φυλάκισης
H εισαγγελία ζητά ποινές κάθειρξης έως και 22 ετών και έξι μηνών για τους πέντε υπόπτους
Nέα ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Βυθίζεται η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ - Τι αναφέρει δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos
Μετά τις αποκαλύψεις για την Ακαδημία Βιασμών, η κατάσταση παίρνει απρόσμενη (;) τροπή
Tι αποφάνθηκε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο Κας Πατέλ στρέφεται κατά του The Atlantic για καταγγελίες περί κατανάλωσης αλκοόλ και απουσιών
Όταν η πολιτική συναντά το… παιδικό παιχνίδι για το καλό του δημάρχου
«Η χώρα μας δεν επηρεάζεται από τις ανακλήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η HiPP Ελλάδας
Τι αναφέρει η καταμέτρηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης
«Αν χρειαστεί μπορούμε να μοιραστούμε τα καύσιμα που έχουμε», δήλωσε ο Νταν Γιόργκενσεν
ΗΠΑ και Ιράν κλιμακώνουν τη ρητορική τους
Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου είχαν αρνητικό αποτέλεσμα
Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του Κιέβου - Η Ρωσία εκτοξεύει απειλές
Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου
Προειδοποιεί για την επικίνδυνη ρητορική Τραμπ και την καταστροφική μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως
Έξι τραυματίες, ζημιές σε δρόμους και σπίτια - Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στο νέο σύστημα ασφάλειας
Οι αναρτήσεις στα social media και η νοσηλεία του 31χρονου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.