- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Εθνικό θέμα στη Σουηδία η φοβία υπουργού για τις μπανάνες
Το επιτελείο της επιμένει «να μην υπάρχουν ίχνη στο δωμάτιο»
Σουηδία: Η φοβία της υπουργού Πολίνα Μπράντμπεργκ για τις μπανάνες έχει γίνει εθνικό θέμα συζήτησης - Διέρρευσαν email που αποκαλύπτουν την αποστροφή της.
Η φοβία μιας υπουργού της κυβέρνησης της Σουηδίας για τις μπανάνες έχει γίνει εθνικό θέμα συζήτησης μετά τη διαρροή ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αποκάλυψαν ότι είναι τόσο έντονη η αποστροφή της, που οι βοηθοί της προσπαθούν να καθαρίσουν τα δωμάτια από το φρούτο πριν εισέλθει.
Η Πολίνα Μπράντμπεργκ, υπουργός της Σουηδίας για την ισότητα των φύλων και την επαγγελματική ζωή, έχει μιλήσει στο παρελθόν για το θέμα της με τις μπανάνες, περιγράφοντάς το ως «την πιο περίεργη φοβία στον κόσμο».
Υπουργός της Σουηδίας: «Δεν πρέπει να υπάρχουν ίχνη μπανάνας στο δωμάτιο»
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι το προσωπικό της έχει λάβει μεγάλα μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα έρθει σε επαφή με το φρούτο.
Η αλληλογραφία, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Expressen, περιλαμβάνει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το γραφείο της Σουηδέζας προέδρου τον Σεπτέμβριο, το οποίο όριζε ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν ίχνη μπανάνας στο δωμάτιο» πριν συμμετάσχει σε μια συνάντηση με έναν συνάδελφό της, λόγω «έντονης αλλεργίας».
Σύμφωνα με άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το προσωπικό της ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μπανάνες σε κανέναν από τους χώρους στους οποίους εισήλθε σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχε. «Θα ασφαλίσουμε το συνέδριο ώστε να μην υπάρχουν μπανάνες», ανέφερε η απάντηση.
Συνάδελφοι μιλούν υπέρ της Πολίνα Μπράντμπεργκ
Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, δήλωσε την Πέμπτη ότι το πρόβλημα της Μπράντμπεργκ δεν επηρέασε το κυβερνητικό της έργο.
«Σέβομαι τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικές φοβίες», είπε. «Με ενοχλεί όταν ένας σκληρά εργαζόμενος υπουργός υποβιβάζεται εξαιτίας μιας φοβίας».
Η Μπράντμπεργκ αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα στον Guardian, αλλά δήλωσε στην Expressen ότι πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο «λαμβάνει επαγγελματική βοήθεια».
Ο υπουργός Παιδείας, Γιόχαν Πέρσον, στέλεχος των Φιλελεύθερων, δήλωσε ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης με αφορμή τις αποκαλύψεις ήταν παράλογη. «Είναι μια σταθερά φιλελεύθερη πρώην εισαγγελέας. Συχνά στάθηκε στο πλευρό ευάλωτων γυναικών σε υποθέσεις. Θα έπρεπε όλοι μας να μπορούμε να επικεντρωθούμε σε αυτό», έγραψε στο X.
Μέλη της αντιπολίτευσης μίλησαν επίσης υπέρ της Μπράντμπεργκ. Η Τερέσα Καρβάλιο, εκπρόσωπος νομικής πολιτικής των Σοσιαλδημοκρατών, δήλωσε ότι έχει την ίδια φοβία. «Είχαμε πολλές σκληρές συζητήσεις για τις συνθήκες εργασίας, αλλά σε αυτό το θέμα είμαστε ενωμένοι απέναντι σε έναν κοινό εχθρό», έγραψε.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αποκαλύψεις του δικηγόρου της
Άλμα τιμών λόγω των διαταραχών στη Μέση Ανατολή και των χαμηλών αποθεμάτων στη Γερμανία
Το μονοπάτι όπου βρέθηκαν τραυματισμένα τα θύματα πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή
Τα πετρελαϊκά αποθέματα εξαντλούνται και τα δημόσια χρέη πιέζουν τις κυβερνήσεις
Διαμαρτυρία με μπετόνια στα χέρια και σφοδρές αντιδράσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στην αμυντική πολιτική της Ελλάδας
Πέντε άτυπες ψηφοφορίες δεν έχουν οδηγήσει σε συναίνεση για τον διάδοχο του Αντόνιο Γκουτέρες
Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Châtaigniers en fleurs»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μήνυμα που έστειλε για τον πολύτιμο χρόνο με την οικογένειά της και τη μάχη της με τον καρκίνο
O Ουκρανός πρόεδρος ενδέχεται να υποτιμά «το πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ένας πληγωμένος Τραμπ»
Τι ακολούθησε μετά την προβλεπόμενη διαδικασία
Η θεωρία για την εξαφάνιση της πτήσης και ο λόγος για τον οποίο η ομάδα έρευνας δεν μπορεί να διανυκτερεύσει στο νησί
Από τη γαλλική «French Theory» στην αμερικανική ταυτοτική πολιτική: η μετάλλαξη της σύγχρονης Αριστεράς και η επιστροφή των ιδεών στην Ευρώπη.
Τι δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τις καταγγελίες για τη συμπεριφορά της πρέσβειρας στην Αθήνα
Το μαχαίρι έσπασε στο κρανίο του θύματος
Αναφορές για αρκετούς τραυματίες
Ο ηθοποιός που έπαιξε τον γιο του Γουόλτερ Γουάιτ
Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν την έκταση της επίθεσης στα συστήματα ψύξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.