- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Εθνικό θέμα στη Σουηδία η φοβία υπουργού για τις μπανάνες
Το επιτελείο της επιμένει «να μην υπάρχουν ίχνη στο δωμάτιο»
Σουηδία: Η φοβία της υπουργού Πολίνα Μπράντμπεργκ για τις μπανάνες έχει γίνει εθνικό θέμα συζήτησης - Διέρρευσαν email που αποκαλύπτουν την αποστροφή της.
Η φοβία μιας υπουργού της κυβέρνησης της Σουηδίας για τις μπανάνες έχει γίνει εθνικό θέμα συζήτησης μετά τη διαρροή ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αποκάλυψαν ότι είναι τόσο έντονη η αποστροφή της, που οι βοηθοί της προσπαθούν να καθαρίσουν τα δωμάτια από το φρούτο πριν εισέλθει.
Η Πολίνα Μπράντμπεργκ, υπουργός της Σουηδίας για την ισότητα των φύλων και την επαγγελματική ζωή, έχει μιλήσει στο παρελθόν για το θέμα της με τις μπανάνες, περιγράφοντάς το ως «την πιο περίεργη φοβία στον κόσμο».
Υπουργός της Σουηδίας: «Δεν πρέπει να υπάρχουν ίχνη μπανάνας στο δωμάτιο»
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι το προσωπικό της έχει λάβει μεγάλα μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα έρθει σε επαφή με το φρούτο.
Η αλληλογραφία, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Expressen, περιλαμβάνει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το γραφείο της Σουηδέζας προέδρου τον Σεπτέμβριο, το οποίο όριζε ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν ίχνη μπανάνας στο δωμάτιο» πριν συμμετάσχει σε μια συνάντηση με έναν συνάδελφό της, λόγω «έντονης αλλεργίας».
Σύμφωνα με άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το προσωπικό της ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μπανάνες σε κανέναν από τους χώρους στους οποίους εισήλθε σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχε. «Θα ασφαλίσουμε το συνέδριο ώστε να μην υπάρχουν μπανάνες», ανέφερε η απάντηση.
Συνάδελφοι μιλούν υπέρ της Πολίνα Μπράντμπεργκ
Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, δήλωσε την Πέμπτη ότι το πρόβλημα της Μπράντμπεργκ δεν επηρέασε το κυβερνητικό της έργο.
«Σέβομαι τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικές φοβίες», είπε. «Με ενοχλεί όταν ένας σκληρά εργαζόμενος υπουργός υποβιβάζεται εξαιτίας μιας φοβίας».
Η Μπράντμπεργκ αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα στον Guardian, αλλά δήλωσε στην Expressen ότι πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο «λαμβάνει επαγγελματική βοήθεια».
Ο υπουργός Παιδείας, Γιόχαν Πέρσον, στέλεχος των Φιλελεύθερων, δήλωσε ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης με αφορμή τις αποκαλύψεις ήταν παράλογη. «Είναι μια σταθερά φιλελεύθερη πρώην εισαγγελέας. Συχνά στάθηκε στο πλευρό ευάλωτων γυναικών σε υποθέσεις. Θα έπρεπε όλοι μας να μπορούμε να επικεντρωθούμε σε αυτό», έγραψε στο X.
Μέλη της αντιπολίτευσης μίλησαν επίσης υπέρ της Μπράντμπεργκ. Η Τερέσα Καρβάλιο, εκπρόσωπος νομικής πολιτικής των Σοσιαλδημοκρατών, δήλωσε ότι έχει την ίδια φοβία. «Είχαμε πολλές σκληρές συζητήσεις για τις συνθήκες εργασίας, αλλά σε αυτό το θέμα είμαστε ενωμένοι απέναντι σε έναν κοινό εχθρό», έγραψε.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.