- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Tραμπ: Αποκλείει Νίκι Χέιλι και Μάικ Πομπέο από την κυβέρνησή του
Καθώς συνεχίζεται η σεναριολογία
Tραμπ: Αποκλείει Νίκι Χέιλι και Μάικ Πομπέο από την κυβέρνησή του
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Σάββατο ότι δεν σκοπεύει να ζητήσει από τη Νίκι Χέιλι (πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, η οποία είχε διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές) και τον Μάικ Πομπέο (πρώην υπουργό Εξωτερικών) να συμμετάσχουν στην κυβέρνησή του.
«Χάρηκα πολύ και εκτίμησα τη συνεργασία μαζί τους στο παρελθόν, και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στη χώρα μας», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει υποψηφιότητες για να στελεχώσει την κυβέρνησή του πριν από την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου.
Η Νίκι Χέιλι, πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας, η οποία διετέλεσε πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ επί προεδρίας Τραμπ, είχε υποστηρίξει προεκλογικά την υποψηφιότητά του παρότι τον επέκρινε σκληρά όταν διεκδικούσε η ίδια το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.
Ο Μάικ Πομπέο – ο οποίος προτού αναλάβει επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, είχε διατελέσει επίσης διευθυντής της CIA επί προεδρίας Τραμπ – φερόταν μεταξύ των υποψηφίων για το υπουργείο Άμυνας. Μέχρι την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, πολιτικοί αναλυτές θεωρούσαν πως ο Πομπέο θα συμμετείχε στην κούρσα των προκριματικών, αλλά τον Απρίλιο του 2023 ανακοίνωσε πως δεν θα ήταν υποψήφιος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.