- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπάιντεν: Συμφιλιωτικό διάγγελμα μετά την νίκη του Τραμπ
«Χάσαμε αυτή τη μάχη. Η Αμερική των ονείρων σας σας καλεί να ξανασηκωθείτε», είπε
Μπάιντεν: Συμφιλιωτικό διάγγελμα μετά την νίκη του Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους Αμερικανούς να «κατεβάσουν τους τόνους» την Πέμπτη μετά την εκλογική νίκη του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ και προσπάθησε να παρηγορήσει τους συναδέλφους του Δημοκρατικούς που θορυβήθηκαν από την εντυπωσιακή επιστροφή του πρώην προέδρου.
«Οι αναποδιές είναι αναπόφευκτες», δήλωσε ο Μπάιντεν στον Ροδόκηπο του Λευκού Οίκου απευθυνόμενος στο προσωπικό που απογοητεύτηκε από την ήττα της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις. «Μια ήττα δεν σημαίνει ότι είμαστε ηττημένοι».
Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι εκλογές της Τρίτης απέδειξαν την ακεραιότητα του αμερικανικού εκλογικού συστήματος και δήλωσε ότι θα προεδρεύσει μιας ομαλής μεταβίβασης της εξουσίας - μια σπόντα στον Τραμπ, ο οποίος προσπάθησε να ανατρέψει την ήττα του 2020 από τον Μπάιντεν και προέβαλε αβάσιμους ισχυρισμούς για απάτη και φέτος.
«Χάσαμε αυτή τη μάχη. Η Αμερική των ονείρων σας σας καλεί να ξανασηκωθείτε», είπε.
Ορισμένοι Δημοκρατικοί κατηγόρησαν τον Μπάιντεν για την ήττα της Χάρις, λέγοντας ότι δεν έπρεπε να διεκδικήσει την επανεκλογή του. Ο Μπάιντεν εγκατέλειψε την υποψηφιότητά του για επανεκλογή μόλις τον Ιούλιο, αφού ένα καταστροφικό τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον Τραμπ σήμανε συναγερμό για την πνευματική του κατάσταση.
Ο πρώην πρόεδρος θα αντιμετωπίσει πολύ λιγότερους περιορισμούς στη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο, ως επικεφαλής ενός Ρεπουμπλικανικού Κόμματος το οποίο αναδιαμόρφωσε κατ' εικόνα του τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Οι Ρεπουμπλικανοί απέσπασαν τη Γερουσία των ΗΠΑ από τους Δημοκρατικούς στην ψηφοφορία της Τρίτης, εξασφαλίζοντας ότι το κόμμα του Τραμπ θα ελέγχει τουλάχιστον ένα τμήμα του Κογκρέσου το επόμενο έτος. Οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν επίσης προβάδισμα στη μάχη για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αν και 38 από τις 435 κούρσες δεν είχαν ακόμη νικητή.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άναγνωρίστηκαν αυτόν τον μήνα από τα Guinness World Records ως το γηραιότερο εν ζωή τρίο αδελφών
«Τα ζώα μας βιώνουν το ίδιο πράγμα με εμάς: υποφέρουν φρικτά από τη ζέστη»
«Θα είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με τους εταίρους μας», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Νεκρός ο μηχανοδηγός - 162 οι τραυματίες
Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 10 χλμ και είχε επίκεντρο την περιοχή Redwood Valley
Οι περισσότερες γυναίκες που προσέγγισε είτε τον αγνόησαν είτε απέρριψαν ευγενικά τις προσπάθειές του
Για τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών
Πενταπλασιάστηκε η εκλογική της απήχηση από το 1995 - Κατακόρυφη άνοδος την τελευταία τριετία
Το ρεκόρ κατείχε από το 1994 μέχρι σήμερα μια δασκάλα από τη Βόρεια Ιρλανδία
Δεν πρόκειται για έλλειψη χρημάτων ούτε για τεχνολογικό κενό
Ο ιδιοκτήτης του ράντσου προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων
Τα μισά θύματα είναι ανήλικοι
Μια συζήτηση με τη Ning Leng, Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Πολιτικής McCourt του Πανεπιστημίου Georgetown
Τα δυο αδέλφια αντιμετωπίζουν πληθώρα κατηγοριών μεταξύ των οποίων και trafficking
Όσκαρ Ουάιλντ και Ντέρεκ Τζάρμαν διέκριναν έναν έντονο ερωτισμό στο βλέμμα του
Το ανθρωποειδές G1 της Unitree διαθέτει και κωδικό QR για δωρεές
Έγινε ακόμη πιο γνωστή διεθνώς εξαιτίας των περιβόητων πάρτι «bunga bunga»
Οι εικόνες που καταγράφηκαν από παρευρισκόμενους έδειξαν σκηνές χάους στον χώρο αποβίβασης
Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μπεγκόνια Γκόμεθ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.