- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κάμαλα Χάρις: Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλαμε, δεν θα εγκαταλείψω τον αγώνα για Δημοκρατία
Την πρώτη της ομιλία εκφώνησε η Κάμαλα Χάρις μετά τη νίκη του Ντόλαντ Τραμπ
Κάμαλα Χάρις: Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλαμε, αποδέχομαι την ήττα αλλά όχι όσα μας οδήγησαν εδώ - Η ομιλία της από το Πανεπιστήμιο Χάουαρντ
Την πρώτη της ομιλία μετά τη συντριπτική ήττα που υπέστη από τον Ντόναλντ Τραμπ εκφώνησε λίγα λεπτά με τις 23:00 η Κάμαλα Χάρις το βράδυ της Τετάρτης, στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ. Μάλιστα την είσοδό της, την έκανε με το «Freedom» της Μπιγιόνσε, τραγούδι που έγινε βασικός άξονας της προεκλογικής εκστρατείας της.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ για να παρακολουθήσει την ομιλία της Κάμαλα Χάρις, και ανάμεσα τους βρίσκεται και η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, το επιτελείο της και ο Τιμ Γουόλζ.
Η ομιλία της Κάμαλα Χάρις στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ
«Η καρδιά μου είναι γεμάτη σήμερα. Γεμάτη ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, γεμάτη αγάπη για τη χώρα μας και γεμάτη αποφασιστικότητα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος.
«Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών δεν είναι αυτό που θέλαμε, δεν είναι αυτό για το οποίο αγωνιστήκαμε, δεν είναι αυτό για το οποίο ψηφίσαμε, αλλά ακούστε με όταν λέω, ακούστε με όταν λέω, το φως της υπόσχεσης της Αμερικής θα καίει πάντα λαμπρό, όσο δεν τα παρατάμε ποτέ και όσο συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε».
«Τώρα, ξέρω ότι οι άνθρωποι αισθάνονται και βιώνουν μια σειρά από συναισθήματα αυτή τη στιγμή. Το καταλαβαίνω, αλλά πρέπει να αποδεχτούμε τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος.
«Νωρίτερα σήμερα, μίλησα με τον εκλεγμένο πρόεδρο Τραμπ και τον συνεχάρηκα για τη νίκη του. Του είπα επίσης ότι θα βοηθήσουμε αυτόν και την ομάδα του στη μετάβαση και ότι θα συμμετάσχουμε σε μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας».
Αυτό θα αποτελούσε μια αλλαγή σε σχέση με το 2020, όταν ο Τραμπ έχασε από τον Τζο Μπάιντεν και προσπάθησε επί εβδομάδες να εμποδίσει τον Δημοκρατικό να αναλάβει τα καθήκοντά του, με αποκορύφωμα την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.
Η Καμάλα Χάρις υποσχέθηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα θέματα για τα οποία έκανε προεκλογική εκστρατεία.
«Ενώ αποδέχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν παραδέχομαι τον αγώνα που τροφοδότησε αυτή την εκστρατεία», δήλωσε η αντιπρόεδρος.
«Τον αγώνα για την ελευθερία, για τις ευκαιρίες, για τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων, έναν αγώνα για τα ιδανικά που βρίσκονται στην καρδιά του έθνους μας, τα ιδανικά που αντικατοπτρίζουν την Αμερική στα καλύτερά της. Αυτός είναι ένας αγώνας που δεν θα εγκαταλείψω ποτέ».
Επιστρέφοντας σε ορισμένες από τις υποσχέσεις της αποτυχημένης εκστρατείας της, η Χάρις είπε:
«Δεν θα εγκαταλείψω ποτέ τον αγώνα για ένα μέλλον όπου οι Αμερικανοί θα μπορούν να κυνηγήσουν τα όνειρα, τις φιλοδοξίες και τις προσδοκίες τους, όπου οι γυναίκες της Αμερικής θα έχουν την ελευθερία να παίρνουν αποφάσεις για το σώμα τους και όχι να τους λέει η κυβέρνησή τους τι να κάνουν.
»Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα για την προστασία των σχολείων μας και των δρόμων μας από την ένοπλη βία και την Αμερική, δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα για τη δημοκρατία μας, για το κράτος δικαίου, για ίση δικαιοσύνη και για την ιερή ιδέα ότι ο καθένας από εμάς, ανεξάρτητα από το ποιοι είμαστε ή από πού ξεκινάμε, έχει ορισμένα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες. Αυτά πρέπει να γίνονται σεβαστά και να υποστηρίζονται».
Με ένα νεύμα στις μελλοντικές εκλογές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους Δημοκρατικούς να ανακτήσουν την πολιτική εξουσία, η Κάμαλα Χάρις προέτρεψε τους υποστηρικτές της να παραμείνουν ενεργοί στη δημοκρατική διαδικασία.
«Ο αγώνας για την ελευθερία μας θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, αλλά όπως λέω πάντα, μας αρέσει η σκληρή δουλειά. Η σκληρή δουλειά είναι καλή δουλειά. Η σκληρή δουλειά μπορεί να είναι χαρούμενη δουλειά. Και ο αγώνας για τη χώρα μας πάντα αξίζει τον κόπο», δήλωσε η Χάρις.
Έκανε επίσης λόγο για να απευθυνθεί στους νέους, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ σε εκπληκτικά μεγάλο αριθμό στις χθεσινές εκλογές.
«Προς τους νέους που παρακολουθούν, δεν πειράζει να νιώθετε θλίψη και απογοήτευση, αλλά σας παρακαλώ να ξέρετε ότι όλα θα πάνε καλά. Στην προεκλογική εκστρατεία, έλεγα συχνά, όταν αγωνιζόμαστε, κερδίζουμε. Αλλά εδώ είναι το θέμα, εδώ είναι το θέμα, μερικές φορές ο αγώνας παίρνει λίγο χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κερδίσουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κερδίσουμε. Το σημαντικό είναι να μην τα παρατάτε ποτέ».
Πηγή: Guardian
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι G7 καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις και ζητά άμεση αποκλιμάκωση στην περιοχή
Ο στρατηγός Ζαμίρ προειδοποιεί για βεληνεκές 4.000 χλμ και συνέχιση επιχειρήσεων σε Ιράν και Λίβανο
Έφυγε στα 81 του ο πρώην διευθυντής του FBI – Καθοριστική η έρευνά του για το 2016
Πυραυλικό πλήγμα σε ευαίσθητη πυρηνική εγκατάσταση, με τραυματίες και ένταση σε δύο μέτωπα
Τηλεφωνική επικοινωνία με Χριστοδουλίδη εν μέσω ανησυχιών για εμπλοκή των βάσεων σε επιχειρήσεις
Χωρίς δημόσια εμφάνιση ο νέος ηγέτης του Ιράν - Ερωτήματα για την υγεία του και αν ασκεί εξουσία
Με τον πόλεμο (του) στο Ιράν, ο Ντόναλντ Τραμπ χρεοκοπεί όλα όσα οι ΗΠΑ θεωρητικά πρεσβεύουν
Οι Ιταλοί ψηφίζουν για τη Δικαιοσύνη, με το αποτέλεσμα να κρίνει την πολιτική ισχύ της κυβέρνησης
Κοινή διεθνής δήλωση και στρατιωτικές εξελίξεις εν μέσω κρίσης στη ναυσιπλοΐα του Κόλπου
Ο ΔΟΑΕ κάλεσε «σε στρατιωτική αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος πυρηνικού δυστυχήματος»
«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του πολέμου»
Είχε αρχίσει από τον Μάιο του 2022 να δημοσιεύει σχόλια για υποτιθέμενα προβλήματα του Twitter
Τηλεοπτικά δίκτυα προσφέρουν «χρυσή αμοιβή» για μία συνέντευξη
Δείτε το υλικό που κυκλοφόρησε
Η 31χρονη γέννησε ένα πρόωρο μωρό που πέθανε μία ώρα αργότερα
Οι αντιφατικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου
Η ιστορία της μεγάλης και μοναδικής απόδρασης από τη φυλακή - φρούριο
Υπό τον φόβο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να εισβάλει στο νησί της Αρκτικής
Το Χάρβαρντ είχε μηνύσει την κυβέρνηση πέρυσι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.