- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Εκλογές ΗΠΑ 2024: Το FBI προειδοποιεί για ψευδή βίντεο που επικαλούνται τρομοκρατικές απειλές και νοθεία
Αναμένεται να ενταθούν οι απόπειρες παραπληροφόρησης - Στόχος η υπονόμευση της διαδικασίας
Εκλογές ΗΠΑ 2024: Αξιωματούχοι προειδοποιούν για προσπάθειες παραπληροφόρησης - Ψευδή βίντεο επικαλούνται τρομοκρατικές απειλές και νοθεία.
Το FBI προειδοποίησε ανήμερα των εκλογών ΗΠΑ 2024 τους Αμερικανούς σχετικά με δύο νέα ψευδή βίντεο που επικαλούνται δήθεν τρομοκρατικές απειλές και εκλογική νοθεία, στην τελευταία μιας σειράς προσπαθειών παραπληροφόρησης που αξιωματούχοι περιμένουν ότι θα ενταθεί, καθώς οι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες.
Ένα χαλκευμένο βίντεο για τις εκλογές ΗΠΑ 2024 που υποτίθεται ότι προερχόταν από την ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής του νόμου έκανε λόγο για υψηλού βαθμού τρομοκρατική απειλή και καλούσε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν εξ αποστάσεως, ενώ ένα άλλο βίντεο περιελάμβανε ένα ψευδές δελτίο Τύπου, που υποτίθεται πως εξέδωσε η υπηρεσία και μιλούσε για στημένη ψηφοφορία μεταξύ κρατουμένων σε πέντε φυλακές.
Εκλογές ΗΠΑ 2024 - FBI: Δεν είναι αυθεντικά τα βίντεο που διακινούνται
Αμφότερα δεν είναι αυθεντικά, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών. «Προσπάθειες εξαπάτησης του κοινού με ψευδές περιεχόμενο σχετικά με εκτιμήσεις απειλών και δραστηριότητες του FBI αποσκοπούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατική διαδικασία μας και να διαβρώσουν την εμπιστοσύνη στο εκλογικό σύστημα».
Ομοσπονδιακοί, πολιτειακοί και τοπικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν τους Αμερικανούς σχετικά με προσπάθειες υπονόμευσης των εκλογών με ψευδείς πληροφορίες και έχουν καλέσει τους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ να επιδιώκουν αξιόπιστη πληροφόρηση από εξακριβωμένες πηγές.
Μέχρι τις 11.00 π.μ. ώρα ΗΠΑ ανατολικής ζώνης (16:00 ώρα Ελλάδας) δεν υπήρχαν πολλά στοιχεία για πραγματική και εκτεταμένη διαταραχή.
Ανεπηρέαστη η ασφάλεια των εκλογικών υποδομών στις ΗΠΑ
Η Κάιτ Κόνλι, υψηλόβαθμη αξιωματούχος της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Υποδομών Ασφαλείας, δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων πως η CISA δεν παρατηρούσε προς το παρόν οποιοδήποτε συμβάν σε εθνικό επίπεδο που να επηρεάζει την ασφάλεια των εκλογικών υποδομών των ΗΠΑ, αν και προειδοποίησε πως ξένοι παράγοντες μπορεί να προσπαθήσουν να το κάνουν.
«Όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη, μπορεί να δούμε περισσότερη τέτοια δραστηριότητα σήμερα και τις ερχόμενες εβδομάδες, με ιδιαίτερη εστίαση σε αφηγήματα επιρροής που θα επηρεάζουν αμφίρροπες πολιτείες», είπε η Κόνλι.
Χθες, Δευτέρα, αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δήλωσαν πως περιμένουν ότι εξωτερικές επιχειρήσεις επιρροής «θα ενταθούν την ημέρα των εκλογών και τις επόμενες εβδομάδες», ιδιαίτερα στις επτά αμφίρροπες πολιτείες: την Αριζόνα, την Τζόρτζια, το Μίσιγκαν, τη Νεβάδα, τη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν.
Ωστόσο η διευθύντρια της υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ Τζεν Ίστερλι δήλωσε πως η υπηρεσία της δεν έχει δει στοιχεία οποιασδήποτε δραστηριότητες που θα μπορούσε να επηρεάσει απευθείας το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών.
Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατηγόρησαν την περασμένη εβδομάδα τη Ρωσία για ένα ψευδές βίντεο που υποτίθεται ότι έδειχνε έναν Αϊτινό μετανάστη να λέει ότι ψήφισε πολλές φορές στην Τζόρτζια.
Το Σαββατοκύριακο, το FBI προειδοποίησε για την ύπαρξη αρκετών άλλων ψευδών βίντεο.
Η Ρωσία αρνείται συστηματικά ότι παρεμβαίνει στην πολιτική των ΗΠΑ.
Δείτε ακόμη → Εκλογές ΗΠΑ 2024: Live ενημέρωση για τη μάχη Τραμπ – Χάρις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.