- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ιαπωνία: Φυλάκιση στους ποδηλάτες που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα
Η αύξηση της χρήσης του εν λόγω μέσου έχει φέρει και αύξηση των ατυχημάτων
Ιαπωνία: Φυλάκιση στους ποδηλάτες που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα
Οι ποδηλάτες που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο στην Ιαπωνία θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν φυλάκιση έως και έξι μηνών σύμφωνα με τους νέους αυστηρούς κανόνες που θεσπίστηκαν την Παρασκευή.
Όσοι παραβιάζουν τον αναθεωρημένο νόμο περί οδικής κυκλοφορίας της Ιαπωνίας μπορούν να τιμωρηθούν με μέγιστη ποινή φυλάκισης έξι μηνών ή με πρόστιμο 100.000 γιεν (655 δολάρια, 508 λίρες).
Ο αριθμός των ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται ποδηλάτες άρχισε να ανεβαίνει το 2021, καθώς περισσότεροι άνθρωποι επέλεξαν να κάνουν ποδήλατο αντί να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Εκτός από την πάταξη της χρήσης τηλεφώνου, οι νέοι κανόνες στοχεύουν επίσης τους ποδηλάτες που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, με ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια ή πρόστιμο 500.000 γιεν (3.278 δολάρια, 2.541 λίρες).
Λίγες ώρες αφότου τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι νόμοι, οι αρχές της Οσάκα επιβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι είχαν ήδη καταγράψει πέντε παραβάσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο ανδρών που πιάστηκαν να οδηγούν ποδήλατα μεθυσμένοι.
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, στους ποδηλάτες που προκαλούν ατυχήματα μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως 300.000 γιεν (2.000 δολάρια, 1.500 λίρες Αγγλίας ) ή φυλάκιση έως και ενός έτους.
Ο συνολικός αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων σε όλη την Ιαπωνία μπορεί να μειώνεται, αλλά τα ατυχήματα με ποδήλατα αυξάνονται. Περισσότερα από 72.000 ατυχήματα με ποδήλατα καταγράφηκαν στην Ιαπωνία το 2023, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 20% του συνόλου των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το πρώτο εξάμηνο του 2024 σημειώθηκε ένας θάνατος και 17 σοβαροί τραυματισμοί από ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται ποδηλάτες που χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους - ο υψηλότερος αριθμός από τότε που η αστυνομία άρχισε να καταγράφει τέτοια στατιστικά στοιχεία το 2007.
Πέρυσι, οι αρχές κατέστησαν υποχρεωτική τη χρήση κράνους από τους ποδηλάτες. Τον Μάιο, το ιαπωνικό κοινοβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο που επιτρέπει στην αστυνομία να επιβάλλει πρόστιμα στους ποδηλάτες για τροχαίες παραβάσεις. Σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες, η ποδηλασία σε πεζοδρόμια είναι νόμιμη στην Ιαπωνία και αποτελεί κοινή πρακτική.
Πηγή: BBC
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αρχές αναφέρουν κακομεταχείριση αλλοδαπών εργαζομένων
«Κάποιες περιοχές είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», αναφέρει
Η Βανέσα Έμντε κατηγορείται ότι παραβίασε επανειλημμένα τη συμφωνία με το κόμμα της
Ο 82χρονος Τόμας Μαρκλ συνελήφθη σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Φλόριντα
Η υπόθεση φαίνεται να τακτοποιήθηκε εκτός δικαστηρίων
Η φυλακή μπορεί να είναι μόνο η αρχή των συνεπειών
Τα περιθώρια πίεσης στον Τραμπ
Η γερουσιαστής αναμένεται να αναλάβει την Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων
16 τραυματίες εκ των οποίων 3 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Έπλεε χωρίς φορτίο προς το Μπαχρέιν
«Δεν θα εκπλαγώ αν εμφανιστούν κι άλλες γυναίκες», δηλώνει ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας
Δεύτερη απώλεια σε λίγες ημέρες στη χώρα - Έκκληση των αρχών για εμβολιασμό
Εκκενώθηκαν γραφεία δημοσιογραφικού ομίλου στο Δουβλίνο
Σύμφωνα με τον Ιβ Κριστάν 70 άνθρωποι εμπλέκονται στο τροχαίο
Το πτώμα του παιδιού βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου
Και γιατί κάνω μόνη μου cancel σε δικό μου σχετικό κείμενο
Οι πρώτες πληροφορίες
Το μήνυμα που θέλει να στείλει το Βατικανό
Οι πολιτικές ανησυχίες επιβαρύνουν μια επενδυτική τάση που συνδέεται με την Tεχνητή Nοημοσύνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.