- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκλογές ΗΠΑ 2024: O Economist υποστηρίζει Κάμαλα Χάρις
«Αν είχαμε μια ψήφο, θα τη ρίχναμε στη Χάρις», αναφέρει σε δημοσίευμά του
«Μια δεύτερη θητεία Τραμπ ενέχει απαράδεκτους κινδύνους», έγραψε το αμερικάνικο περιοδικό
Το αμερικάνικο περιοδικό Economist, ανακοίνωσε με σχετικό δημοσίευμα την απόφασή του να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις για τις αμερικανικές εκλογές επικαλούμενο λόγους σταθερότητας και ασφάλειας για τις ΗΠΑ και τον κόσμο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τους κινδύνους μιας δεύτερης θητείας Τραμπ.
Το Economist αναγνωρίζει ότι πολλοί ψηφοφόροι βλέπουν τον Τραμπ είτε ως ηγέτη που ενσαρκώνει την εθνική υπερηφάνεια είτε ως έναν πολιτικό που μπορεί να προστατεύσει την Αμερική. Ωστόσο, επικεντρώνεται σε εκείνους που τον επιλέγουν με υπολογισμένο τρόπο, παρά τις προσωπικές τους επιφυλάξεις απέναντί του.
Presidents do not have to be saints, and we hope that a second term for Donald Trump would avoid disaster. But he poses an unacceptable risk to America and the world. If The Economist had a vote, we would cast it for Kamala Harris https://t.co/3cl70RKxrs pic.twitter.com/LVVfs9mUle
— The Economist (@TheEconomist) October 31, 2024
Για τον Economist, αυτή η ψυχρή επιλογή είναι επικίνδυνη, καθώς βασίζεται στην υπόθεση ότι οι αποφάσεις Τραμπ μπορεί να συγκρατηθούν από θεσμούς, γραφειοκρατία και δικαστήρια.
Υποστηρίζει ότι οι κίνδυνοι για την αμερικανική δημοκρατία και τη διεθνή σταθερότητα έχουν αυξηθεί σε σχέση με το 2016. «Οι πολιτικές του Τραμπ θεωρούνται πιο ακραίες και η διεθνής κατάσταση είναι πολύ πιο ευμετάβλητη».
Η θέση του περιοδικού είναι ότι ο Τραμπ έχει υποβαθμίσει την ισχύ των θεσμών και ότι πολλοί από τους συμβούλους του έχουν αντικατασταθεί από πιστούς και ανίσχυρους να τον χαλιναγωγήσουν.
Στη δεύτερη θητεία του, σύμφωνα με το περιοδικό, ο Τραμπ θα έχει ελεύθερα τα χέρια να επιβάλλει αμφιλεγόμενες πολιτικές, όπως δασμούς 20% σε όλες τις εισαγωγές, καθώς και να ξεκινήσει έναν εμπορικό πόλεμο που, μακροπρόθεσμα, θα φθείρει την αμερικανική οικονομία.
Παράλληλα, οι υποσχέσεις του για επίλυση διεθνών συγκρούσεων, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό, ενώ οι δηλώσεις του για τις συμμαχίες –όπως το ΝΑΤΟ– προκαλούν ανησυχία στους συμμάχους των ΗΠΑ, την ίδια στιγμή που η Κίνα αξιολογεί τις επιθετικές της κινήσεις.
Η υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις, σημειώνει, αντιπροσωπεύει μια εναλλακτική, με επίκεντρο τη σταθερότητα. Παρότι το Economist τη θεωρεί ως μία πολιτικό με περιορισμένη δυναμική, εκτιμά πως αποφεύγει τις ακραίες θέσεις. Αναγνωρίζει ότι, ακόμα και αν η Χάρις δεν θα είναι μια εξαιρετική πρόεδρος, μπορεί να εγγυηθεί ότι η Αμερική δεν θα κινδυνεύσει από καταστροφικές αποφάσεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εσωτερικό email του Πενταγώνου αποκαλύπτει σχέδια τιμωρίας συμμάχων για τον πόλεμο στο Ιράν
Σε νέα φάση η ελληνογαλλική συμμαχία
Η εταιρία δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη «αλλαγή στην συμπεριφορά των επιβατών»
Πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν σε χώρο εστίασης - Τουλάχιστον έξι τραυματίες, δύο σε κρίσιμη κατάσταση
Η συγκυρία της επίσκεψης έχει έντονο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με την 250ή επέτειο από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας
Τι αναφέρουν οι NYT για τον διάδοχο Αγιατολάχ
Η ίδια είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να αυτοκτονήσει
Ίχνη ραδιενέργειας επιμένουν σε συγκεκριμένες ζώνες
Tι δήλωσε ο επίτροπος για τον αποκλεισμό του Ορμούζ
Οι κυβερνήσεις συμβουλεύουν τους πληγέντες να ακυρώσουν και να αντικαταστήσουν τα διαβατήριά τους
Κάλεσε επίσης την Ουάσινγκτον να κάνει περισσότερα για να τερματίσει τον πόλεμο
Ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Η πρώτη επίσκεψη Γάλλου προέδρου στη Μεγαλόνησο από το 1960
Η αποχώρηση των σοσιαλδημοκρατών αφήνει χωρίς πλειοψηφία τη κυβέρνηση, σε κίνδυνο τα κονδύλια της ΕΕ
Οι γυναίκες της χώρας της νοτιονατολικής Ασίας είναι εκτεθειμένες σε ασθένειες, πόνο και σεξισμό
Το εύρημα εντοπίστηκε στο λεγόμενο Δυτικό Θέατρο το οποίο φέρεται να λειτουργούσε ως πολιτιστικός φάρος
Ο επιστήμονας εργαζόταν σε προγράμματα πυρηνικής προώθησης
Οι εκκλήσεις προς τους παγκόσμιους ηγέτες να αυξήσουν τη φορολογία των υπερπλουσίων αυξάνονται
Μάρτυρες περιγράφουν έντονη αναστάτωση, με φωνές και διαμαρτυρίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.