- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Μπάιντεν σε Χριστοδουλίδη: «Στήριξη με οποιονδήποτε τρόπο στο Κυπριακό»
«Ιστορική ημέρα στις σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ»
Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε στον Τζο Μπάιντεν ότι υπολογίζει στη στήριξη των ΗΠΑ στο Κυπριακό
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος για μια επανενωμένη Κύπρο, στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Υποδεχόμενος τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη στον Λευκό Οίκο, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι παραμένει αισιόδοξος ότι μια επανενωμένη Κύπρος, μια διζωνική, δικοινοτική, ομοσπονδία είναι πιθανή.
Εξέφρασε παράλληλα τη στήριξη της χώρας του προς την κατεύθυνση αυτή. «Και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν οποιαδήποτε στήριξη μπορούμε προς αυτόν τον στόχο», υπογράμμισε.
Από την πλευρά του, ο Χριστοδουλίδης είπε ότι υπολογίζει στη στήριξη των ΗΠΑ στο Κυπριακό. «Κύριε Πρόεδρε, βασίζομαι στην υποστήριξή σας, την υποστήριξη των ΗΠΑ, για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, μια λύση σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μια λύση που βασίζεται στις κοινές μας αξίες και αρχές της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» υπογράμμισε.
Ο Χριστοδουλίδης είπε ότι είναι μεγάλη τιμή που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για την πρόσκληση. Μίλησε για τη στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών λέγοντας ότι οι σχέσεις βρίσκονται σε στρατηγικό και ιστορικό υψηλό. Σε περιφερειακό επίπεδο, είπε, η Κύπρος «είναι ένας προβλέψιμος και αξιόπιστος εταίρος των ΗΠΑ σε μια περιοχή μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας».
«Ιστορική ημέρα στις σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ»
Για «ιστορική ημέρα» στις σχέσεις μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, αναφερόμενος στη συνάντηση του Κύπριου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο.
Σε ανάρτησή του στο «Χ», ο Λετυμπιώτης ανακοίνωσε την άφιξη του Χριστοδουλίδη και επιτελείου που συνοδεύει τον Κύπριο πρόεδρο στην Ουάσινγκτον, μιλώντας για «μια ιστορική ημέρα για τις σχέσεις Κύπρου- ΗΠΑ».
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος, η συνάντηση των δύο προέδρων στον Λευκό Οίκο είναι η πρώτη συνάντηση σε επίπεδο προέδρων των δύο χωρών εδώ και 28 χρόνια, και «απόδειξη της ουσιαστικής αναβάθμισης των σχέσεων των δύο χωρών και της διπλωματικής εξωστρέφειας της χώρας μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς αποκαλύφθηκε η απίστευτη απάτη
Οι χειρισμοί του Τραμπ δεν σταματούν να προβληματίζουν τους Ευρωπαίους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Μάικλ Ο'Λίρι προειδοποιεί για κατακόρυφη άνοδο τιμών λόγω του κόστους των καυσίμων
Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του δράστη
Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ποιος κρατά τον διακόπτη για τα ουκρανικά drones
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.