Γεωργία: 13 χώρες της ΕΕ καταδίκασαν την εκλογική διαδικασία
Μαζικές αντιδράσεις στη χώρα για το αποτέλεσμα
Χιλιάδες Γεωργιανοί, υποστηρικτές της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης, διαδηλώνουν για να καταγγείλουν την «κλοπή»
Οι υπουργοί Εξωτερικών 13 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασαν την «παραβίαση των διεθνών κανόνων» στις βουλευτικές εκλογές της Γεωργίας.
«Οι διεθνείς παρατηρητές ανέφεραν παραβιάσεις των κανόνων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και την ημέρα της ψηφοφορίας στη Γεωργία» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Ολλανδίας, της Τσεχίας, της Δανίας, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της Ιρλανδίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργου, της Πορτογαλίας και της Σουηδίας.
Παράλληλα, οι ΥΠΕΞ επέκριναν «την πρόωρη επίσκεψη στη Γεωργία» του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος ταξίδεψε σήμερα στην Τιφλίδα για να στηρίξει τη φιλορωσική κυβέρνηση.
Πρόσθεσαν ότι συμμερίζονται τις ανησυχίες των παρατηρητών και απαιτούν «αμερόληπτη έρευνα» για τις καταγγελίες που έχουν γίνει ενώ προειδοποίησαν ότι οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας θα πρέπει να είναι «ειρηνικές».
Υπέρ της διερεύνησης των καταγγελιών και οι ΗΠΑ
Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Γεωργιανοί, υποστηρικτές της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης, διαδηλώνουν για να καταγγείλουν την «κλοπή», το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι συμμερίζεται τις εκκλήσεις των παρατηρητών για τη διερεύνηση όλων των καταγγελιών.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ είπε ότι οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν να υπάρξουν συνέπειες εάν η κυβέρνηση της Γεωργίας δεν αλλάξει κατεύθυνση.
Η κυβέρνηση και η εκλογική επιτροπή λένε ότι η ψηφοφορία ήταν ελεύθερη και δίκαιη, ενώ οι παρατηρητές σημείωσαν ότι κατέγραψαν σημαντικές παραβιάσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Tι αναφέρει η Ιρανή ακτιβίστρια
Ο 82χρονος τραγουδιστής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία
Είναι η τέταρτη πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.