- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αμερικανικές εκλογές: Κερδίζει έδαφος ο Τραμπ σε κρίσιμες πολιτείες
Η προεκλογική μάχη παίρνει δυσάρεστη τροπή για την Κάμαλα Χάρις
Το CNN παρουσιάζει δημοσκόπηση που δείχνει ότι ίσως ο Ντόναλντ Τραμπ πάρει και τη λαϊκή ψήφο και όχι μόνο τους εκλέκτορες
Οι Αμερικανικές εκλογές πλησιάζουν και η κατάσταση έχει πάρει δυσάρεστη τροπή για την Κάμαλα Χάρις, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει έδαφος σε κρίσιμες πολιτείες παρά το αρχικό μομέντουμ που έδωσε στη Χάρις η ανακοίνωση του χρίσματος από τους Δημοκρατικούς.
«Η δυναμική της Κάμαλα Χάρις εξασθενεί σχεδόν καθημερινά και αυτή την στιγμή που μιλάμε προηγείται στο Γουισκόνσιν και το Μίσιγκαν κατά 0,2 μονάδες και κατά 0,4 μονάδες αντίστοιχα. Στις άλλες πέντε κρίσιμες πολιτείες προηγείται ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος μειώνει και την διαφορά του σε επίπεδο λαϊκής ψήφου», σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΕΡΤΝews.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το CNN παρουσιάζει δημοσκόπηση που δείχνει ότι ίσως ο Ντόναλντ Τραμπ πάρει και τη λαϊκή ψήφο και όχι μόνο τους εκλέκτορες, ενώ η επίσης φιλο-δημοκρατική Ουάσινγκτον Ποστ του Τζον Μπέζος, αποφάσισε να μη στηρίξει κανέναν υποψήφιο, κόντρα στην παράδοση της εφημερίδας.
«Χωρίς κανείς να μπορεί να προδικάσει το τελικό αποτέλεσμα αυτών των τόσο κρίσιμων και απρόβλεπτων εκλογών, υπάρχει η αίσθηση ότι το δημοκρατικό επιτελείο και η Κάμαλα έχουν λίγες πιθανότητες να επικρατήσουν και ο λόγος φαίνεται πως είναι ότι δεν κατάφεραν να πείσουν για τις πολιτικές θέσεις τους και να προσελκύσουν αυτούς τους αναποφάσιστους που θα έκαναν την διαφορά, ούτε όμως κατάφεραν να αποδομήσουν τον αντίπαλό τους το μήνυμα του οποίου - για μια Αμερική που θα είναι οικονομικά ισχυρότερη και από όλες τις πλευρές πιο ασφαλής- φαίνεται πως πουλάει περισσότερο», όπως αναφέρει το ΕΡΤΝews.
Kamala Harris and Donald Trump remain locked in a tight contest with 47 percent of likely voters supporting each candidate, a new CNN poll findshttps://t.co/xgyi3M6OKX
— CNN Breaking News (@cnnbrk) October 25, 2024
Άγχος στην ΕΕ για πιθανή νίκη του Τραμπ
Οι Βρυξέλλες φοβούνται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να επιστρέψει στο τιμόνι των ΗΠΑ και προσπαθούν να προετοιμαστούν, όσο γίνεται, για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Διπλωμάτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ συναντήθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή με κορυφαίους αξιωματούχους των Βρυξελλών, συμπεριλαμβανομένου του προσωπάρχη της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Björn Seibert, και εκπροσώπων διαφόρων υπηρεσιών της Επιτροπής που καλύπτουν θέματα από το εμπόριο έως την ενέργεια, αναφέρει το Politico.
Τα ζητήματα που απασχολούν κυρίως την ΕΕ είναι εάν η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία και η προοπτική υψηλότερων δασμών των ΗΠΑ για όλα τα εισαγόμενα προϊόντα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ακόμα έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα υπερασπιστεί τους «παραβάτες» συμμάχους του ΝΑΤΟ που δαπανούν λιγότερο από το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα. Και έχει απειλήσει να επιβάλει δασμούς 10 έως 20% σε όλες τις εισαγωγές για να φέρει πίσω τις θέσεις εργασίας στον τομέα της μεταποίησης στις ΗΠΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.