- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Mετάναστες: Δεκαεπτά κράτη-μέλη του Σένγκεν ζητούν νέα νομοθεσία για πιο αποτελεσματικές «επιστροφές»
Eνόψει του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την Πέμπτη
Mεταναστευτικό: Δεκαεπτά κράτη-μέλη του Σένγκεν ζητούν νέα νομοθεσία για πιο αποτελεσματικές «επιστροφές»
Την αναθεώρηση του νομικού πλαισίου για πιο «αποτελεσματικές» επιστροφές μεταναστών, ζητούν δεκαεπτά χώρες που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν.
Eνόψει του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο και της Συνόδου Κορυφής της 17ης και 18ης Οκτωβρίου, όπου το ζήτημα της επιστροφής των παράνομων μεταναστών θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα, δεκαεπτά ευρωπαϊκές χώρες έχουν ετοιμάσει ένα έγγραφο συζήτησης «Non-Paper», με στόχο την αναθεώρηση της ισχύουσας νομοθεσίας για το ζήτημα αυτό. Το έγγραφο έχει συνταχθεί από την Ολλανδία και την Αυστρία και χαίρει της υποστήριξης της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Μάλτας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Κροατίας και της Λιθουανίας, καθώς και της Ελβετίας, της Νορβηγίας και του Λιχτενστάιν.
Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι χώρες ζητούν μια «νέα νομική βάση» η οποία «θα ορίζει σαφώς τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα» για υπηκόους τρίτων χωρών που αποτελούν αντικείμενο απόφασης επιστροφής. Ζητούν, επίσης, μια νέα νομική βάση που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές προκλήσεις και εξελίξεις και να αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των κρατών μελών και των συνδεδεμένων κρατών, «λαμβάνοντας πλήρως υπόψη την ευελιξία των χωρών για την εξασφάλιση αποτελεσματικών επιστροφών. Για παράδειγμα, μέσω της περαιτέρω υποστήριξης της ψηφιοποίησης και της απλούστευσης των διαδικασιών».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.