- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Mετάναστες: Δεκαεπτά κράτη-μέλη του Σένγκεν ζητούν νέα νομοθεσία για πιο αποτελεσματικές «επιστροφές»
Eνόψει του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την Πέμπτη
Mεταναστευτικό: Δεκαεπτά κράτη-μέλη του Σένγκεν ζητούν νέα νομοθεσία για πιο αποτελεσματικές «επιστροφές»
Την αναθεώρηση του νομικού πλαισίου για πιο «αποτελεσματικές» επιστροφές μεταναστών, ζητούν δεκαεπτά χώρες που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν.
Eνόψει του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο και της Συνόδου Κορυφής της 17ης και 18ης Οκτωβρίου, όπου το ζήτημα της επιστροφής των παράνομων μεταναστών θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα, δεκαεπτά ευρωπαϊκές χώρες έχουν ετοιμάσει ένα έγγραφο συζήτησης «Non-Paper», με στόχο την αναθεώρηση της ισχύουσας νομοθεσίας για το ζήτημα αυτό. Το έγγραφο έχει συνταχθεί από την Ολλανδία και την Αυστρία και χαίρει της υποστήριξης της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Μάλτας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Κροατίας και της Λιθουανίας, καθώς και της Ελβετίας, της Νορβηγίας και του Λιχτενστάιν.
Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι χώρες ζητούν μια «νέα νομική βάση» η οποία «θα ορίζει σαφώς τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα» για υπηκόους τρίτων χωρών που αποτελούν αντικείμενο απόφασης επιστροφής. Ζητούν, επίσης, μια νέα νομική βάση που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές προκλήσεις και εξελίξεις και να αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των κρατών μελών και των συνδεδεμένων κρατών, «λαμβάνοντας πλήρως υπόψη την ευελιξία των χωρών για την εξασφάλιση αποτελεσματικών επιστροφών. Για παράδειγμα, μέσω της περαιτέρω υποστήριξης της ψηφιοποίησης και της απλούστευσης των διαδικασιών».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κίεβο στέλνει στρατιωτικούς σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία για αντιμετώπιση ιρανικών drone
Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί κλιμάκωση και πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν
Η ομάδα Homeland Justice ισχυρίζεται ότι απέκτησε emails βουλευτών και προειδοποιεί για αποκαλύψεις
Η φυγή από το ξενοδοχείο με σκάλες κινδύνου και SOS από κινητά - Διχασμένη η ομάδα
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εκτιμά ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα μειώσει τις τιμές βενζίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.