- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ινδονησία: Πατέρας πούλησε το παιδί του για 700 ευρώ για να τζογάρει
To μωρό θα πωλούνταν σε κύκλωμα εμπορίας στη συνέχεια
Ινδονησία: Πατέρας πούλησε το παιδί του για 700 λίρες για να τζογάρει
Ένας άνδρας που φέρεται να πούλησε το 11 μηνών παιδί του στο Facebook για να χρηματοδοτήσει τον τζόγο συνελήφθη από την αστυνομία της Ινδονησίας.
Ο 36χρονος συνελήφθη αφού η βιολογική μητέρα του παιδιού επέστρεψε στο σπίτι της στην Τζακάρτα της Ινδονησίας και βρήκε το μωρό της να λείπει.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Tangerang, μια πόλη που συγχωνεύεται με την ανατολική πρωτεύουσα Τζακάρτα, δήλωσε: «Ο RA είδε στο Facebook ότι οι αγοραστές έψαχναν να αγοράσουν ένα νήπιο, οπότε τους έστειλε μήνυμα και κανόνισε την αγορά». Πρόσθεσε ότι ο άνδρας ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι χρειαζόταν τα χρήματα λόγω οικονομικών δυσκολιών, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα έσοδα για διαδικτυακό τζόγο.
Η αστυνομία βρήκε το μωρό σε ένα νοικιασμένο σπίτι στην Tangerang, μαζί με δύο ενήλικες που συνελήφθησαν επίσης για ύποπτη συμμετοχή σε δίκτυο εμπορίας ανθρώπων - ένα έγκλημα που επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών και πρόστιμο 600 εκατομμυρίων ρουπιών στην Ινδονησία.
Ο επικεφαλής της Ινδονησιακής Επιτροπής Προστασίας του Παιδιού, δήλωσε στο detiknews: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να αντιμετωπίζονται τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο και η παραβίαση των δικαιωμάτων τους πρέπει να τιμωρείται αυστηρά».
To περιστατικό έρχεται μόλις ένα μήνα μετά την εξάρθρωση από τις αρχές ενός κυκλώματος εμπορίας βρεφών στο αχανές αρχιπέλαγος. Οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι μεμονωμένες. Περίπου το 9,3% των ανθρώπων ζούσε κάτω από το διεθνές όριο της φτώχειας το 2023 και η αστυνομία λέει ότι κάποιοι θεωρούν τα παιδιά τους ως διέξοδο.
Η αστυνομία στο Ντεπόκ, μια πόλη που βρίσκεται ακριβώς νότια της Τζακάρτα, αποκάλυψε ένα κύκλωμα εμπορίας βρεφών τον Σεπτέμβριο μετά από μια πληροφορία, όπου συνέλαβε οκτώ άτομα που εμπλέκονταν στην αγορά και πώληση μικρών παιδιών στο διαδίκτυο.
Ο Arya Perdan, επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, δήλωσε ότι τα παιδιά διαφημίζονταν στο Facebook, με τιμές που κυμαίνονταν από 10 έως 15 εκατομμύρια ρουπίες (μεταξύ περίπου 490 και 740 λιρών). Οι διακινητές στη συνέχεια μετέφεραν τα βρέφη στο Μπαλί, όπου τα μεταπωλούσαν έναντι 45 εκατομμυρίων (2.195 λιρών), ανέφερε το CNN Indonesia.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περίπου το 56% όλων των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων παγκοσμίως βρίσκονται στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, με τη νότια και τη νοτιοανατολική Ασία να θεωρούνται βασικοί κόμβοι για την προμήθεια θυμάτων.
Πηγή: Telegraph
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.