Aποτροπιασμός από την νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: Πυρπόλησε το αυτοκίνητο με τη γυναίκα του μέσα
Μεγαλώνει συνεχώς η τραγική λίστα
Γυναικοκτονία: Πυρπόλησε το αυτοκίνητο με τη γυναίκα του μέσα στην Ιταλία
Μια ακόμη γυναικοκτονία έχει προκαλέσει αποτροπιασμό στην Ιταλία. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας, όπου ένας άνδρας εξήντα πέντε ετών, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πυρπόλησε το ΙΧ αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν η εξηντάχρονη σύζυγός του.
Η γυναίκα κατάφερε, με εγκαύματα σε μεγάλος μέρος του σώματός της, να βγει από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να απομακρυνθεί. Ο δράστης, όμως, ο οποίος είχε βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο, κατάφερε να τη φτάσει, την έριξε στο έδαφος και προσπάθησε να τη στραγγαλίσει.
Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πλησιέστερο νοσοκομείο όπου, πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, διηγήθηκε την ασύλληπτη αυτή ιστορία στην κόρη της.
Μια κοπέλα, παράλληλα, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου για να βοηθήσει το θύμα και τράβηξε, με το κινητό της, τις τελευταίες στιγμές της βάρβαρης επίθεσης που δέχθηκε από τον σύζυγό της.
Ο συζυγοκτόνος προσπάθησε να πείσει τους καραμπινιέρους ότι επρόκειτο για τροχαίο δυστύχημα και ότι το αυτοκίνητό της γυναίκας του είχε πάρει φωτιά εξαιτίας του ότι η ίδια είχε χάσει τον έλεγχό του. Η μαρτυρία του ίδιου του θύματος, όμως, και της νεαρής κοπέλας που έσπευσε σε βοήθεια, τον διέψευσαν κατηγορηματικά.
Η άτυχη εξηντάχρονη πέθανε από την έντονη πίεση που ασκήθηκε στο στέρνο και την καρδιά της, καθώς ο δράστης την είχε ακινητοποιήσει με όλο του το βάρος.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 120 γυναίκες δολοφονήθηκαν στην Ιταλία τον περασμένο χρόνο, από τις οποίες οι 97 από συγγενείς τους ή από νυν και πρώην συντρόφους. Οι συγκρίσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι δύσκολες εξαιτίας των αντιφατικών δεδομένων, αλλά το ζήτημα βρέθηκε πρόσφατα στο προσκήνιο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά στη Γαλλία. Επειτα από τον φόνο της Τσεκετίν το ιταλικό κοινοβούλιο υιοθέτησε ένα πακέτο νόμων που ενισχύουν την υπάρχουσα νομοθεσία για την προστασία των γυναικών, αλλά οι ακτιβιστές λένε ότι η πολιτισμική αλλαγή απαιτεί πολλά περισσότερα, ξεκινώντας με την υποχρεωτική εκπαίδευση για το θέμα αυτό στα σχολεία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ήταν τυλιγμένη σε σεντόνι, την είχαν πετάξει σε κάδο απορριμμάτων
Ποιος ήταν ο Αμερικανός νοσηλευτής που πυροβολήθηκε από την ICE
Ο Jacob Frey κατηγορεί την κυβέρνηση για αποδόμηση της δημοκρατίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος επαινεί τη «γενναιότητα» των συμμάχων του ΝΑΤΟ μετά τις αντιδράσεις
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.